Президент підписав закон про житло для осіб з інвалідністю

Президент підписав закон про житло для осіб з інвалідністю

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський підписав закон про порядок забезпечення осіб з інвалідністю пристосованим до їх потреб житлом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба глави держави.

"Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо соціальної захищеності осіб з інвалідністю» № 1665-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 15 липня 2021 року", - ідеться в повідомленні.

В ОП запевнили, що документ сприятиме реалізації прав і свобод осіб з інвалідністю відповідно до вимог Конвенції про права осіб з інвалідністю.

Зазначається, що закон прописує порядок забезпечення осіб з інвалідністю житлом, яке пристосоване до їхніх потреб. Зокрема, це може відбуватися шляхом заміни житла, у якому мешкає особа з інвалідністю, через обмін на умовах найму.

Також передбачається, що можливе надання особі з інвалідністю пристосованого житла, якщо вона передасть помешкання, що їй належить, у власність територіальної громади.

Читайте також: Зеленський підписав закон про інститут старост в Україні

При цьому закон встановлює, що житло (житлове приміщення), яке надається такій особі в результаті заміни, має відповідати вимогам безперешкодного доступу та бути пристосованим до її потреб.

Порядок заміни житла (житлових приміщень) затверджує Кабінет Міністрів.

Читайте також: В Україні посилили покарання за домашнє насильство – Зеленський підписав закон

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 15 липня ухвалила закон про порядок забезпечення осіб з інвалідністю пристосованим до їх потреб житлом, зокрема, шляхом заміни займаних житлових приміщень у разі їх невідповідності вимогам щодо безперешкодного доступу. За відповідне рішення проголосували 340 народних депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-