Денісова просить Лапутіну вирішити проблему з видачею посвідчень ветеранам

Денісова просить Лапутіну вирішити проблему з видачею посвідчень ветеранам

Укрінформ
Уповноважена ВР із прав людини Людмила Денісова закликала міністра у справах ветеранів Юлію Лапутіну вжити невідкладних заходів щодо забезпечення прав ветеранів війни на отримання посвідчень, які підтверджують їхній статус..

Як передає Укрінформ, про це Денісова написала у Телеграмі.

“У рамках парламентського контролю за додержанням конституційних прав і свобод людини і громадянина мною виявлено проблемні питання щодо отримання ветеранами війни посвідчень, які підтверджують їхній статус та листів талонів на пільговий проїзд”, - ідеться у повідомленні.

За її словами, проблеми з видачею посвідчень та листів талонів зумовлені відсутністю відповідних бланків в органах соціального захисту населення.

Читайте також: Професійну перепідготовку пройшли понад 800 ветеранів та членів їхніх родин

“Тому ветерани війни не можуть реалізувати свої права і отримати пільги, гарантовані Законом України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, - зазначила омбудсмен.

З метою врегулювання вказаних проблемних питань, Денісова звертається до міністра у справах ветеранів Юлії Лапутіної для вжиття невідкладних заходів щодо забезпечення прав ветеранів війни на отримання посвідчень та листів талонів на пільговий проїзд.

Читайте також: Цьогоріч маємо забезпечити житлом щонайменше 400 ветеранів-переселенців - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні цього року Мінветеранів інтегрує посвідчення учасника бойових дій в «Дію».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-