Цьогоріч маємо забезпечити житлом щонайменше 400 ветеранів-переселенців - Шмигаль

Цьогоріч маємо забезпечити житлом щонайменше 400 ветеранів-переселенців - Шмигаль

Укрінформ
Держава у 2021 році має забезпечити власним житлом щонайменше 400 внутрішньо переміщених осіб (ВПО), які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Як передає Укрінформ з посиланням на Урядовий портал, про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час наради щодо стану забезпечення житлом такої категорії ВПО.

«Держава має забезпечити житлом ветеранів АТО/ООС, які є внутрішньо переміщеними особами. Зараз у країні приблизно 3 тисячі людей, які захищали Україну та залишились без житла внаслідок збройної російської агресії. Необхідно поступово вирішувати це питання. Цього року маємо забезпечити власним житлом щонайменше 400 ветеранів-переселенців», — підкреслив Шмигаль.

Читайте також: «Створено захисниками»: в Україні запускають ветеранський бренд для товарів та бізнесу

Прем’єр-міністр доручив Міністерству у справах ветеранів та Міністерству фінансів опрацювати питання збільшення на 282 мільйони гривень видатків у державному бюджеті за програмою 1511050 «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України…». Це дасть змогу в поточному році забезпечити житлом 414 осіб (зокрема 220 осіб — за рахунок додаткових асигнувань).

Читайте також: Кабмін схвалив грошову компенсацію ветеранам, які мають статус ВПО

У нараді взяли участь міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна, міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, міністр оборони Андрій Таран, представники Міністерства фінансів, Міністерства внутрішніх справ та Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Фото: kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-