Литва подарує Україні понад 130 тисяч доз вакцини AstraZeneca

Литва подарує Україні понад 130 тисяч доз вакцини AstraZeneca

Укрінформ
Після прийнятого раніше, у травні, рішення поділитися литовським резервом вакцин з країнами "Східного партнерства" в середу уряд Литви підтвердив, що подарує Україні 131 тис. доз вакцини виробника AstraZeneca.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті національного телерадіомовлення LRT

Уточнюється, що це на 31 тис. доз більше, ніж передбачалося раніше. Кількість доз вакцин, яка буде подарована Молдові, збільшена до 26,5 тис., Вірменії буде передано 27,5 тис. доз препарату.

Міністр охорони здоров'я Арунас Дулькіс на засіданні уряду поінформував, що в Молдову вакцини будуть відправлені вже на наступному тижні. Найближчим часом препарати будуть виділені й іншим державам. У цілому Литва намітила виділити 200 тис. доз вакцини від коронавіруса країнам "Східного партнерства".

Читайте також: Друга доза AstraZeneca не підвищує ризику утворення тромбів – виробник

Трохи раніше в середу Міністерство охорони здоров'я поінформувало, що Литва відправила 20 тис. доз вакцини AstraZeneca Тайваню.

За даними міністерства, у Литви є резерв вакцини AstraZeneca в 207 тис. доз.

Як повідомлялося сьогодні, з Естонії в Україну транспортним літаком естонських ВПС була відправлена ​​партія гуманітарної допомоги, яка складається з 52 800 доз вакцини від коронавіруса AstraZeneca (Vaxzevria).

Читайте також: Україна отримає понад 47 мільйонів доз COVID-вакцин до кінця року – Шмигаль

Відправлена ​​вакцина буде в основному використана для імунізації військовослужбовців резерву в Україні. Естонія відповідно до рішення уряду пожертвує нашій країні в цілому 200 000 доз вакцини від коронавіруса AstraZeneca. З них дані 52 800 доз надаються в рамках двосторонньої допомоги, а решта - через механізм розподілу вакцин Європейського Союзу.

Наступні дози вакцини для України будуть виготовлені відповідно до графіка виробництва на цей рік, попередньо складеного для Естонії.

Фото: J. Stacevičiaus/LRT nuotr.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-