Держава забезпечує доступними ліками майже три мільйони українців – Шмигаль

Держава забезпечує доступними ліками майже три мільйони українців – Шмигаль

Укрінформ
В Україні до програми "Доступні ліки" долучилося більше 10 тисяч аптек, тепер держава забезпечує доступними ліками майже 3 млн українців.

Як передає Укрінформ, про це під час засідання уряду повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Кількість аптек, які долучилися до програми, вперше перевищила 10 тисяч . За останні пів року до програми доєдналися більше 400 тисяч пацієнтів, і тепер держава забезпечує доступними ліками майже 3 млн українців», - зазначив він.

Також Шмигаль підкреслив, що уряд внесе зміни до програми державних гарантій медичного обслуговування населення, спростивши деякі регулятивні процедури.

«Зміни, які ми вносимо в програму "Доступні ліки", сприятимуть тому, що пацієнти безперебійно будуть отримувати ліки, в тому числі це стосується безкоштовного інсуліну. Крім того, зменшується бюрократія для аптек, які виписують такі ліки", - сказав Шмигаль.

Читайте також: «Доступні ліки»: з 1 жовтня можна отримати інсулін та ліки від епілепсії та розладів психіки

Наразі, за його словами, програма "Доступні ліки" вже включає 297 лікарських засобів, і цей перелік і надалі розширюватиметься.

Постановою Кабінету Міністрів, яка була ухвалена під час засідання уряду 28 липня, затверджено порядок розрахунку граничних оптово-відпускних цін на лікарські засоби, Порядок реімбурсації лікарських засобів.

Також встановлено перехідні норми для забезпечення прав та інтересів пацієнтів і суб'єктів господарювання, які провадять господарську діяльність з роздрібної торгівлі лікарськими засобами, внесено зміни до нормативно-правових актів, пов'язаних з реімбурсацією ліків за Програмою медичних гарантій.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні у квітні 2017 року стартувала урядова програма «Доступні ліки», яка дозволяє громадянам отримувати низку препаратів безкоштовно або з невеликою доплатою. Програма діє на ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу, бронхіальної астми та інших захворювань.

Фото: apteka.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-