«Доступні ліки»: з 1 жовтня можна отримати інсулін та ліки від епілепсії та розладів психіки

«Доступні ліки»: з 1 жовтня можна отримати інсулін та ліки від епілепсії та розладів психіки

Укрінформ
Із 1 жовтня за програмою "Доступні ліки" можна буде отримати інсуліни та ліки для пацієнтів із розладами психіки й поведінки та з епілепсією.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє Національна служба здоров'я.

"З 1 жовтня 2021 року програма реімбурсації буде розширена. Пацієнти з розладами психіки та поведінки, з епілепсією, зможуть отримувати ліки безоплатно або з незначною доплатою, лікуючись в амбулаторних умовах. Також НСЗУ адмініструватиме програму реімбурсації лікарських засобів для лікування цукрового та нецукрового діабету. Мова йде про інсуліни та десмопресин", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У «Дії» з’явиться «кабінет пацієнта» для скринінгу здоров’я

Наразі, як додали в НСЗУ, триває підготовка нормативно-правових актів для включення інсулінів у програму.

В Нацслужбі здоров'я пояснили, що Інсулін-залежні пацієнти зможуть отримувати безоплатно або з доплатою - винятково за електронним рецептом.

Щоб отримати електронний рецепт, пацієнтам необхідно мати індивідуальний план лікування із визначенням типу та дозування інсуліну.

Читайте також: В Україні вироблятимуть препарат від діабету, який не має аналогів у світі

План лікування складає ендокринолог. Тому пацієнтам найближчим часом необхідно прийти на прийом до ендокринолога, щоб лікар створив індивідуальний план лікування в електронній системі охорони здоров’я.

Як повідомляв Укрінформ, до програми "Доступні ліки" долучилися понад 10 тис. аптек, із початку року Нацслужба здоров'я відшкодувала аптечним закладам майже 35 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-