У «Дії» з’явиться «кабінет пацієнта» для скринінгу здоров’я

У «Дії» з’явиться «кабінет пацієнта» для скринінгу здоров’я

Укрінформ
В кабінеті пацієнта через додаток “Дія” буде можливість відслідковувати проходження обов’язкових скринінгових програм для пацієнтів старше 55 років. Також лікарів та пацієнтів будуть стимулювати проводити такі обстеження.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це на пресконференції в межах Всеукраїнського Форуму "Україна 30. Здорова Україна" сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

"Зараз ми хочемо зробити кабінет пацієнта на порталі, який буде доступним кожному, у кого є смартфон. Зокрема, ми говоримо про “Дію”. Це нам дозволить проводити наші скринінгові програми і чітко бачити, хто проходив ці скринінгові програми, хто їх пропонує, тобто який сімейний чи лікуючий лікар. І людина може відслідковувати чому їй не пропонують ці скринінгові програми”, - сказав Ляшко.

Читайте також: Ляшко розповів, що має змінитися у роботі медиків

За його словами, для людей старше 55 років будуть запроваджені так звані чекапи на неінфекційні захворювання кожні два роки, наприклад, скринінг раку молочної залози або на колоректальний рак.

Ляшко додав, що також будуть запроваджені мотиваційні стимули для лікарів, перш за все первинної ланки, у яких найбільша кількість пацієнтів охоплена такими програмами. Також певні стимули, такі, як компенсації, будуть для людей, які проходять такі скринінги щорічно або раз на два роки.

Читайте також: В Україні готуються до вакцинації підлітків – МОЗ

“Можуть бути запропоновані певні речі: спортивні зали, басейни, певні інші мотиваційні пакети, над якими ми зараз працюємо, щоб людина була якомога довше активною, якомога довше залишалася здоровішою”, - сказав міністр.

В той ж час, за його словами, для тих, хто має проблеми зі здоров’ям буде розширено програму “Доступні ліки”, яка дозволить на амбулаторному рівні забезпечити вчасне лікування та зменшити фінансові витрати хворого.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський представив загальнонаціональну програму «Здорова Україна», метою якої є досягнення довшої тривалості життя українців. Програма спрямована на всі вікові категорії і групи населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-