Зеленський презентував програму «Здорова Україна»

Зеленський презентував програму «Здорова Україна»

Укрінформ
Починає діяти загальнонаціональна програма «Здорова Україна», метою якої є досягнення довшої тривалості життя українців.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський на форумі "Україна 30. Здорова Україна", повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми розпочинаємо загальнонаціональну програму Президента «Здорова Україна», - зазначив Зеленський.

За його словами, програма спрямована на всі вікові категорії і групи населення.

Читайте також: Ляшко розповів, що має змінитися у роботі медиків

Президент також назвав основну мету програми: «Українці мають жити довше».

За його словами, програма має кілька складових, перша з яких – це модель здорової школи.

«Це – вісім компонентів задля зміцнення здоров’я та імунітету всіх учнів усіх шкіл на всій території нашої країни», - зауважив Президент, уточнивши, що передбачається нова концепція уроків фізкультури, реформа шкільного харчування, популяризація спортивних секцій і гуртків тощо.

За словами керівника Офісу Президента Андрія Єрмака, програма «Здорова Україна»  втілюватиметься у життя в кожному містечку нашої країни.

Він розраховує на те, що голови обласних державних адміністрацій будуть потужно рекламувати цю програму та активно втілювати її у життя. Крім того, додав Єрмак, влада запланувала й низку інших проєктів в її рамках. І в першу чергу це стосується здорового харчування.

Також, за його словами, «ми збираємося зробити спорт доступним для всіх. Для того, щоб кожний українець дійсно відчував, що без цього неможливо».

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 10 листопада 2020 року ініціював розробку програми «Здорова нація», яка мала містити практичні рекомендації громадянам щодо зміцнення здоров’я, профілактики захворювань та подолання їхніх наслідків.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-