Протидія домашньому насильству: у Лазебної закликають об’єднати зусилля держави та суспільства

Протидія домашньому насильству: у Лазебної закликають об’єднати зусилля держави та суспільства

Укрінформ
Мінсоцполітики наголошує на необхідності об’єднання зусиль держави та громадянського суспільства для реалізації програм запобігання та протидії домашньому насильству та створення притулків для постраждалих, в тому числі з огляду на зростання кількості випадків домашнього насильства, спричиненого наслідками пандемії COVID–19.

Про це передає Укрінформ із посиланням на повідомлення Мінсоцполітики. 

"За даними обласних та Київської міської державних адміністрацій, найбільша кількість звернень щодо випадків домашнього насильства у 2020 році надійшла у місті Києві та в Одеській області (22 645 та 22 082 звернення відповідно). Враховуючи високий показник звернень, які надходять в Одеській області, Мінсоцполітики, Одеська обласна державна адміністрація та Одеська міська рада мають забезпечити достатню кількість місць, де постраждала особа може отримати допомогу", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Рада посилила покарання за домашнє насильство

Водночас у Мінсоцполітики зауважили, що часто, у випадку насильства, притулок – це єдине місце, де у терміновому порядку жертва може знайти захист і допомогу. "Крім того, кількість випадків домашнього насильства зростає, передусім, через довготривалий збройний конфлікт, економічну кризу, пандемію, фінансову скруту, втрату роботи, соціальних контактів, обмеженість у доступі до необхідних послуг, вимушену самоізоляцію, збільшення обсягів неоплачуваної домашньої праці", - додали в міністерстві.

Читайте також: В Україні представили інтерактивну мапу для потерпілих від домашнього насильства

У Мінсоцполітики відзначили, що існуючої мережі спеціалізованих служб підтримки постраждалих все ще недостатньо, тож потрібно її розширювати, для того, щоб якісну допомогу могли отримати усі, хто її потребує незалежно від місця свого проживання. "У цьому контексті доцільно підтримувати будь-які ініціативи громадського сектору, у тому числі ініціативи релігійної спільноти", - вважають у міністерстві.

Читайте також: В Україні щодня реєструють близько 570 повідомлень про домашнє насильство - Венедіктова

У Мінсоцполітики також зауважили, що з урахуванням просвітницького потенціалу релігійних громад, важливим є об’єднання зусиль щодо проведення превентивних заходів для попередження нових випадків насильства, формування в суспільстві нульової толерантності до цього ганебного явища.

Згідно з соціологічними дослідженнями, майже половина жертв домашнього насильства не звертаються до правоохоронних органів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-