Університет Драгоманова разом із кафедрою професорки Більченко скоротив іще дві

Університет Драгоманова разом із кафедрою професорки Більченко скоротив іще дві

Укрінформ
Заява про звільнення від професорки Євгенії Більченко не надходила до відділу кадрів Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова.

Про це пресслужба вишу повідомила у відповідь на запит Укрінформу.

“Станом на 26 липня заяви про звільнення від професора Євгенії Більченко до відділу кадрів не надходило”, - йдеться в повідомленні.

Окрім цього, зазначається, що ліквідація кафедри культурології та філософської антропології, а також скорочення посади, яку обіймає Більченко на цій кафедрі, від 20 вересня 2021 року, відбулися згідно з рішенням Вченої ради ЗВО, внаслідок перегляду та оновлення освітніх програм. Окрім цього, Вчена рада ухвалила рішення ліквідувати кафедру теоретичних основ інформатики та кафедру методології і міжнародної освіти.

Читайте також: Скандал в університеті Драгоманова: у лекціях одіозної професорки знайшли масу порушень

“Персонально питання стосовно професора Євгенії Більченко не розглядалося”, - наголосили у пресслужбі.

Водночас представники університету зауважили, що, згідно з чинним законодавством, співробітникам ліквідованих кафедр запропоновано зайняття посад науково-педагогічних працівників на конкурсній основі з початку нового навчального року.

Як повідомляв Укрінформ, професор НПУ імені Драгоманова Євгенія Більченко 18 січня 2021 року опублікувала у Фейсбуці допис, в якому зневажливо висловилася про українську мову та Україну. Зокрема, вона назвала Україну "онкохворою американською колонією", а новий закон про українську мову в сфері обслуговування - "звичайним фашизмом".

Читайте також: Найбільше скарг до мовного омбудсмена - через відсутність української версії сайтів

Допис викликав обурення користувачів соцмереж. Обурені такими висловлюваннями студенти університету почали вимагати звільнення Більченко. Дехто з них почав заявляти про відрахування з навчального закладу через відсутність реакції з боку керівництва.

1 лютого Більченко відсторонили від проведення лекцій. Члени робочої групи Національного педагогічного університету імені Драгоманова під час дослідження педагогічної діяльності Більченко знайшли низку порушень в онлайн-лекціях, які професорка проводила під час дистанційного навчання. Окрім того, у лекціях було зафіксовано порушення законів України "Про вищу освіту", "Про освіту", "Про забезпечення функціонування української мови як державної", статуту університету, оскільки “значна частина лекцій, які професорка прочитала студентам і оприлюднила на YouTube-каналі, були російською мовою”.

21 липня 2021 року Євгенія Більченко повідомила, що її начебто звільнили, ліквідувавши кафедру культурології та філософської антропології.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-