МКІП внесло зміни до положення про атестацію педагогів закладів освіти сфери культури

МКІП внесло зміни до положення про атестацію педагогів закладів освіти сфери культури

Укрінформ
Мін'юст зареєстрував наказ міністерства культури та інформаційної політики, відповідно до якого вносяться зміни до Положення про атестацію педагогічних працівників закладів освіти сфери культури.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграм повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики.

“Наказ міністерство культури та інформаційної політики України від 21 травня 2021 року № 354 «Про внесення змін до наказу Міністерства культури України від 12 липня 2018 року № 628» пройшов державну реєстрацію в міністерстві юстиції України”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Київ має надати «Квітам України» статус пам’ятки та звернутися з цим до МКІП - Ткаченко

У зв'язку з цим, а також з метою надання методичної допомоги педагогічним працівникам у підготовці до атестації у 2021 році, МКІП та Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти у серпні 2021 року проведе серію онлайн заходів, на яких будуть презентовані зміни до вказаного Положення.

У МКІП повідомили, що для того, щоб взятии участь у вказаних онлайн заходах, необхідно заповнити форму до 15 серпня 2021 року.

Заявка може бути подана як індивідуально, так і від закладу мистецької освіти. Перевага надаватиметься педагогічним працівникам, які проходять атестацію в 2021 році.

Читайте також: МКІП оголосило відбір на конкурс молодих композиторів пам’яті Скорика

Як повідомлялось, зміни введені у зв'язку із необхідністю привести норми Положення від 2018 року у відповідність до нових актів законодавства, які з'явились за три роки.

У МКІП повідомили, що нововедення значно вдосконалюють якість оцінювання роботи педагогічних працівників та спрощують атестаційні процедури.

Основні зміни, закладені в напрацьованому проєкті, передбачають зокрема: приведення у відповідність до постанови Уряду №800 вимог до підвищення кваліфікації педпрацівників як однієї з умов проходження атестації; продовження термінів проведення атестації до 5 листопада, строк підготовки атестаційних листів і надсилання протоколів до закладів для органів управління збільшений від 7 до 15 днів; у містах, які мають у підпорядкуванні 20 і більше шкіл можуть створюватися атестаційні комісії, які матимуть ті самі повноваження, що і обласні; усунута колізія щодо строків підвищення окладів за результатами атестації; у критеріях на відповідність посаді вилучений показник відвідування засідань педагогічних рад, а показник наявності конфліктів замінений на упередження відповідно до законодавства фактів булінгу.

Читайте також: Дезінформація становить загрозу правам людини та підриває довіру до державних органів - МКІП

"Революційною нормою цього положення є те, що у разі його прийняття випускники закладів вищої освіти, які працюють в мистецьких школах та здобули ступінь бакалавра або молодшого бакалавра, матимуть право атестуватися з присвоєнням кваліфікаційних категорій та педагогічного звання "старший викладач". Ця ініціатива Міністерства сприятиме залученню молодих фахівців до викладацької діяльності в мистецьких школах", - підкреслили у МКІП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-