Київ має надати «Квітам України» статус пам’ятки та звернутися з цим до МКІП - Ткаченко

Київ має надати «Квітам України» статус пам’ятки та звернутися з цим до МКІП - Ткаченко

Укрінформ
Київська міська державна адміністрація має надати будівлі "Квіти України" статус щойно виявленої пам’ятки, а вже потім звернутися з цим до Міністерства культури та інформаційної політики.

Як передає Укрінформ, про це написав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в Телеграмі.

"Щодо будівлі «Квіти України». Оскільки знову постають питання щодо надання їй охоронного статусу, нагадаю:

як вже коментував раніше, для надання охоронного статусу об’єкту – КМДА має надати йому статус щойно виявленої пам’ятки та звернутись з цим до МКІП. Позиція нашого міністерства у даному випадку незмінна: ми оперативно розглянемо запит", - написав Ткаченко.

Читайте також: Ткаченкопро демонтаж «Квітів України»: Будь-які подальші дії незаконні

Як повідомляв Укрінформ, представники ініціативної групи "Зберегти Квіти України" та громадської організації "Мапа Реновації” закликають Міністерство культури та інформаційної політики, а також Департамент охорони культурної спадщини Київської міської державної адміністрації надати будівлі “Квіти України” охоронний статус.

12 липня 2021 року в Києві почали зносити будівлю "Квіти України", що розташована на вулиці Січових Стрільців. Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що вважає за необхідне негайно зупинити роботи з демонтажу будівлі "Квіти України".13 липня МКІП підготувало припис, який забороняє будь-які будівельні роботи на об’єкті “Квіти України”. Наразі демонтаж будівлі припинено.

Навчально-методичний павільйон «Квіти України» – унікальна будівля в стилі модернізму архітектора Миколи Левчука. Проєкт отримав відзнаку Спілки архітекторів у якості одного з кращих архітектурних творів 1985 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-