Біля Офісу Президента відкриють ігровий майданчик – для дітей і дорослих

Біля Офісу Президента відкриють ігровий майданчик – для дітей і дорослих

Укрінформ
Біля Офісу Президента України на вулиці Банковій, 11 у Києві відкриють арт-локацію – дитячий майданчик, оформлений за мотивами творів всесвітньо відомої української художниці Марії Примаченко.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт Глави держави.

“Роботи зі встановлення арт-об’єкта вже розпочалися. Ігровий майданчик буде відкритий для всіх охочих у серпні цього року. Він буде безкоштовним”, - йдеться в повідомленні.

Ініціатива створення цього мистецького об’єкта належить Національному комплексу «Експоцентр України» (ВДНГ) в межах щорічного проєкту «Літо на ВДНГ», який уже дав старт багатьом цікавим проєктам.

Читайте також: Київський театр репетирує онлайн-виставу про Марію Примаченко

Натхненням для арт-локації поблизу Офісу Глави держави слугувала творчість однієї з найупізнаваніших художниць України - Марії Примаченко. Тому цей ігровий майданчик буде однаково цікавим як для дітей, так і для дорослих. Всі відвідувачі матимуть змогу глибше ознайомитися з українською культурою.

“Майданчик буде зручним і для людей з особливими потребами. До речі, у творчості художниці Марії Примаченко мистецтвознавці простежують інклюзивне світосприйняття. Кожен образ тут унікальний і прекрасний по-своєму, і саме через це автори майданчика декларують основну ідею інклюзії: рівний простір для всіх”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Художник з Тернополя проілюстрував книгу нобелівського лауреата

Глава держави підтримав створення такого ігрового майданчика біля Офісу Президента.

За словами заступника керівника Офісу глави держави Кирила Тимошенка, це дуже добре, що з’являються такі ініціативи. Облаштовувати цікаві локації біля Офісу Президента вже стало гарною традицією.

«Ми дуже раді, що нам вдалося реалізувати цей проєкт. Роботи Марії Примаченко були вибрані невипадково – вони якнайкраще ілюструють добро, українську гостинність і передають національний колорит. Ми знаємо, що і кияни, і гості столиці часто гуляють біля "Будинку з химерами" та прилеглими до нього вулицями, тому маємо надію, що, ознайомившись із такою незвичною локацією в центрі міста, отримають радісні емоції», – зауважив генеральний директор Національного комплексу «Експоцентр України» Євген Мушкін.

Як повідомляв Укрінформ, у липні Київський міський голова Віталій Кличко показав, як будують новий парк «Прибережний» у затоці Берковщина, що на столичних Осокорках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-