«Шукайте справжніх убивць!»: МВС пікетували у п'яту річницю загибелі Шеремета

«Шукайте справжніх убивць!»: МВС пікетували у п'яту річницю загибелі Шеремета

Фото
Укрінформ
Під Міністерством внутрішніх справ у Києві у п’яту річницю вбивства журналіста Павла Шеремета пройшла акція протесту "Шукайте справжніх вбивць!".

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, під МВС прийшло близько сотні активістів.

Учасники акції закликали розслідувати та найти винних у вбивстві журналіста Шеремета. Зокрема, провести внутрішнє розслідування в Національній поліції та передати справу іншим органам досудового розслідування.

Крім цього, учасники акції вимагають припинити переслідування обвинувачуваних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета - ветерана АТО і музиканта Андрія Антоненка, дитячого кардіохірурга Юлію Кузьменко та військову медсестру Яну Дугарь.

У кінці акції під будівлею МВС активіти запалили фаєри та шашки з кольоровим димом.

Як повідомлялося, 12 грудня 2019 року тодішній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання та оголошення підозр лікарю і волонтеру Юлії Кузьменко, медсестрі парашутно-десантного батальйону Яні Дугарь і ветерану АТО Андрію Антоненку.

Читайте також: П'ята річниця загибелі Павла Шеремета: Моніторингова місія ООН зробила заяву

У вересні 2020 року обвинувальний акт щодо них направили до суду.

4 січня було оприлюднено аудіозаписи, на яких нібито посадові особи КДБ Білорусі обговорюють усунення політичних опонентів, зокрема, Шеремета. Ексспівробітник білоруського спецназу Ігор Макар, який передав українській поліції аудіозаписи, 19 січня дав свідчення в Києві у справі про вбивство Шеремета.

Дугарь звільнили з-під варти у травні 2020 року. Пізніше, 11 серпня того року, відпустили з-під варти під цілодобовий домашній арешт Кузьменко. Водночас Антоненка звільнили із СІЗО під цілодобовий домашній арешт лише 30 квітня 2021 року.

Читайте також: Монастирський зробить висновки про якість роботи МВС після рішення суду у справі Шеремета

29 червня 2021 року Шевченківський районний суд Києва продовжив на два місяці запобіжний захід у вигляді домашнього арешту для обвинувачуваної у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета Юлії Кузьменко та дії обов'язків для іншої обвинувачуваної у цій справі - Яни Дугарь.

Наступне засідання у справі призначено на 27 липня 2021 року.

П’ять років тому, у цей день, 20 липня, у центрі Києва загинув журналіст Павло Шеремет: авто, в якому він їхав, підірвали саморобною вибухівкою.

Новопризначений міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, що українське суспільство має дочекатися рішення суду, який встановить істину в розслідуванні справи Павла Шеремета.

Фото:  СУСПІЛЬНЕ НОВИНИ/Єлизавета Серватинська

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-