У Києві відмовили претендентці на посаду, бо розмовляла українською

У Києві відмовили претендентці на посаду, бо розмовляла українською

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова закликала київське ТОВ «Колумб Трейд» поновити права претендентки на вакантну посаду, якій відмовили, бо розмовляла українською.  

Як передає Укрінформ, про це Денісова повідомила у Телеграмі.

"У рамках парламентського контролю за додержанням прав і свобод людини і громадянина, мною було виявлено інформацію у ЗМІ про відмову фахівцем з управління персоналом ТОВ «Колумб Трейд» у Київі в працевлаштуванні претендентки на вакантну посаду через те, що вона розмовляла українською мовою", - йдеться у повідомленні.

Працівник кадрової служби пояснив відмову тим, що спілкування російською мовою - корпоративна культура їхньої компанії.

Читайте також: Перший іспит: чиновники та претенденти на громадянство складають українську мову

Як зазначила Денісова, такі дії фахівця управління персоналом є порушенням принципу недискримінації, закріпленого у статті 24 Конституції України та вимог Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

"Звернулася до керівництва компанії ТОВ «Колумб Трейд» з вимогою провести роз’яснювальну роботу з працівниками кадрової служби, вжити заходів для поновлення прав претендентки на вакантну посаду і недопущення проявів дискримінації у майбутньому. ️Мною і надалі приділятиметься особлива увага моніторингу додержання принципу недискримінації з боку роботодавців України", - наголосила Денісова.

Читайте також: Канадська авіакомпанія Air Canada впровадила опцію перегляду фільмів українською

Як повідомляв Укрінформ, з 16 липня 2021 року набрали чинності частини друга-шоста, восьма статті 23 Закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної», якою унормовано застосування державної мови у сфері культури.

"Колумб Трейд" - компанія, яка займається доставкою автомобілів, мотоциклів, квадрациклів, вантажівок, сільськогосподарської техніки, катерів та іншої спецтехніки зі США

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-