П’ята частина абітурієнтів не склали ЗНО з історії України

П’ята частина абітурієнтів не склали ЗНО з історії України

Укрінформ
Майже 20% абітурієнтів не склали зовнішнє незалежне оцінювання з історії України.

Про це сказав керівник Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) Валерій Бойко під час пресконференції в Укрінформі на тему: "Пояснити 30%: як українці оцінюють освіту та вступ в умовах пандемії".

"Майже 20% наших абітурієнтів не склали тест з історії України. Це діти, які абсолютно не володіють картографічними вміннями. І які абсолютно не орієнтуються в історичній хронології, не в тому понятті - що, де, коли і як відбувалося, а вони не здатні розташувати події, між якими відстань 10-20 років", - сказав Бойко.

Читайте також: Полтавська битва: як нищівна поразка шведів стала згодом їхньою перемогою

Він зазначив, що ці діти не здатні аналізувати елементарну діаграму і співвідносити дату на ній з варіантом відповіді. За його словами, такі абітурієнти, здобувши повну загальну середню освіту в умовах незалежності, не спроможні пригадати або пам'ятати чотири канонічні події, які привели до незалежності України.

"З точки зору суспільствознавчого компоненту наші діти демонструють більш загрозливі і більш невтішні результати ніж ті, які демонструють з математики", - сказав Бойко.

Як повідомляв Укрінформ, цього року в Україні 550 учасників ЗНО набрали по 200 балів принаймні з одного предмету. Основна сесія зовнішнього незалежного тестування тривала з 21 травня по 15 червня. З 29 червня розпочалася додаткова сесія ЗНО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-