Посол України у Нідерландах вшанував пам'ять загиблих у трагедії МН17

Посол України у Нідерландах вшанував пам'ять загиблих у трагедії МН17

Фото
Укрінформ
У Нідерландах посол України Всеволод Ченцов та представники посольства хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих у трагедії МН17.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, у сьому річницю трагедії біля меморіального комплексу пам'яті жертв трагедії, що поблизу аеропорту "Схіпхол", звідки 17 липня 2014 року вилетів пасажирський літак рейсу МН17, посол України в Нідерландах висловив співчуття родичам загиблих та поклав квіти.

«Сім років тому світ сколихнула трагедія катастрофи літака MH17 у небі на cході України, але скільки б не минуло ще часу, думки про загиблих 298 пасажирів та членів екіпажу назавжди з нами. Ця пам’ять жива, що особливо відчувається на основному меморіалі жертвам трагедії у Файвхаузені неподалік аеропорту Схіпхол, звідки вирушив в останню подорож літак рейсу МН17. 17 липня також відзначається день міжнародного правосуддя, що є вельми символічним, адже наразі наше основне завдання у справі МН17 – це досягти справедливості для жертв трагедії: встановити винних та притягнути їх до відповідальності», - наголосив Ченцов.

Читайте також: Зеленський - про збиття малазійського Boeing-777: Відповідальність для винних неминуча

Родичі загиблих показали викарбувані на пам’ятнику імена своїх близьких.

Також свої співчуття біля меморіального комплексу висловив посол Австралії в Нідерландах Метью Нейгауз.

Біля меморіального комплексу можна побачити вінки та букети соняшників, адже сім років тому МН17 впав у поле соняшників.

Посол України у Нідерландах вшанував пам'ять загиблих у трагедії МН17 / Фото: Ірина Драбок, Укрінформ

Також довкола комплексу висаджено поле живих соняшників. Квіти виростили з донбаського насіння, взятого з поля, на яке з неба падали тіла загиблих та уламки збитого літака.

Як повідомляв Укрінформ, пасажирський Boeing-777 Малайзійських авіаліній, що виконував рейс МН17 із Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий над окупованою частиною Донеччини 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Читайте також: Як Росія плуталась у версіях: 5 цинічних фейків про збиття MH17

Міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак рейсу MH17 був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук", який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курську.

19 червня 2019 року Міжнародна спільна слідча група назвала імена чотирьох осіб, яких вважають причетними до транспортування та бойового застосування "Бука". Це колишній офіцер ФСБ, так званий колишній міністр оборони "ДНР" Ігор Гіркін (Стрєлков), генерал, а на час збиття літака полковник ГРУ генштабу збройних сил РФ, глава "РУ ДНР" Сергій Дубинський, підполковник-спецпризначенець ГРУ Олег Пулатов (усі — громадяни РФ), громадянин України Леонід Харченко, який воював на боці "ДНР".

У березні цього року Окружний суд Гааги розпочав розгляд справи про катастрофу літака рейсу МН17 у небі над окупованою частиною Донеччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-