Зеленський - про збиття малайзійського Boeing-777: Відповідальність для винних неминуча

Зеленський - про збиття малайзійського Boeing-777: Відповідальність для винних неминуча

Укрінформ
Винні у збитті літака Малайзійських авіаліній MH17 неминуче понесуть відповідальність.

Про це написав у Твіттері Президент України Володимир Зеленський, повідомляє Укрінформ.

"Сум та біль у наших серцях у сьому річницю жахливої трагедії та невимовного злочину, який пам‘ятатиме увесь світ. 298 загиблих рейсу MH-17. Неможливо повірити, що це сталося в сучасному світі. Співчуваю. Докладаємо усіх зусиль для встановлення правди. Відповідальність – неминуча", - написав Зеленський.

Він також наголосив, що притягнення до відповідальності винних у збитті літака рейсу MH17 є важливим для майбутніх поколінь, інформує пресслужба глави держави.

«Світ і Україна пам’ятають про 298 жертв «Малайзійських авіаліній». Притягнення до відповідальності винних у катастрофі важливо не лише для родичів загиблих людей, а й для майбутніх поколінь», – зазначив Зеленський.

Читайте також: Справа MH17: глави МЗС країн слідчої групи виступили зі спільною заявою

За його словами, Україна уважно спостерігає за судовим процесом, який триває в Нідерландах, і сподівається на співпрацю РФ зі слідчими в цій справі задля з’ясування правди та притягнення винних до відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні - сьома річниця авіаційної катастрофи пасажирського літака рейсу МН-17. Пасажирський Boeing-777 «Малайзійських авіаліній», що виконував рейс МН-17 із Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий над окупованою частиною Донеччини 17 липня 2014 року. Внаслідок цієї трагедії загинули 298 людей – усі пасажири та екіпаж.

Міжнародна спільна слідча група, до якої увійшли представники Нідерландів, Австралії, Бельгії, Малайзії та України, дійшла висновку, що літак був збитий із зенітно-ракетного комплексу «Бук», який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді ППО Збройних сил РФ, дислокованій в Курську.

Читайте також: Як Росія плуталась у версіях: 5 цинічних фейків про збиття MH17

Вона також назвала причетними до транспортування та бойового застосування «Бука» чотирьох осіб.

Суд у Гаазі в березні 2020 року розпочав розгляд справи про збитий літак рейсу МН17.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-