Що робити із Nord Stream 2, стаття Путіна і МВС без Авакова - публікації тижня

Що робити із Nord Stream 2, стаття Путіна і МВС без Авакова - публікації тижня

Укрінформ
Публікації Укрінформу про найважливіше, які ви могли пропустити цього тижня:

Зеленський в Німеччині: Прощання з Меркель і знайомство з Лашетом

Робочий візит Президента Володимира Зеленського до Берліна був присвячений двом основним темам – мирному врегулюванню на сході та газопроводу «Північний потік-2». Німці традиційно запевнили в підтримці, але від газової труби відмовлятися не збираються. У Зеленського ж заявляють, що Україна намагатиметься зупинити будівництво Nord Stream 2 «аж до моменту, поки не піде газ і навіть після цього».

***

Меркель у Вашингтоні: Nord Stream 2 залишився без рішень

Німеччина і США мають кардинальні розбіжності щодо проєкту Nord Stream 2. Після візиту Ангели Меркель до Вашингтона питання припинення будівництва російського газопроводу Nord Stream 2 залишилось у «підвішеному стані», без жодної резолюції. Очевидно, що Меркель хотіла би досягти реальних домовленостей на зустрічі з Байденом, утім ще до цієї зустрічі американські ЗМІ з посиланням на джерела в Білому домі натякали, що рішень щодо газогону після переговорів очікувати не варто. Що це означає для України та чого очікувати від візиту Зеленського до Вашингтона?

***

Стаття Путіна: «чергово пограбована Росія» та смертельна загроза для України

Стаття за підписом Володимира Путіна, де вигадки намішані із тенденційно підібраними псевдоісторичними «фактами» – це прямий виклик усій Україні та свідчення того, що на нас чекають серйозні випробування. Тому спробуймо розібратися, чому саме зараз президент РФ це робить, та до чого нам готуватися.

***

Альтернативна історія: як Росія прагне анексувати Київську Русь

«Історичну агресію» сучасної Росії відчуває на собі вся Європа, а Україна — найбільше. Серед всього арсеналу засобів «м’якої сили» історична політика є головним, яким Кремль намагається виправдати агресію проти України. Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки пояснює, чому для Росії так важлива київська спадщина і які основні історичні фейки використовує Кремль для її привласнення.

***

Після Авакова, або «Потрібна людина з хребтом, яка витримає тиск старої системи...»

Посаду міністра внутрішніх справ Арсен Аваков зберігав і за президентства Петра Порошенка, і за часів Володимира Зеленського, через що його нерідко називали «вічним міністром». Але нічого в світі вічного немає. 15 липня Верховна Рада звільнила Авакова. На прохання Укрінформу відомі експерти-правники перерахували ключові пункти бажаного «дореформування» Міністерства внутрішніх справ після відставки Авакова.

***

Чи прилетять з відпусток чорні лебеді пандемії?

Рік тому науковці помилилися з прогнозами. Передбачалося, що на літо 2021 року від ковіду помре близько двох мільйонів людей, натомість трагічна цифра перевершила вже 4 мільйони. Зараз ні в кого не виникає сумнівів, що Delta, новий штам коронавірусу, для України невідворотний. Як слід підготуватися до нового сплеску захворюваності? Що може стати слабким місцем восени: лікарняні ліжка, кадри чи обладнання? Лікарі з різних регіонів розповіли Укрінформу, що думають із цього приводу.

***

Спекотне літо, тепла осінь, але ранній сніг

«Скажіть хто-небудь тому липню, щоби став хоча б на два-три дні червнем. А ще краще – травнем», – пишуть у соцмережах. Спека б’є рекорди, а до кінця літа залишилася половина. Відтак – якою буде погода в липні і серпні, зрештою, що прогнозується на осінь? На прохання Укрінформу відомі синоптики дали прогноз на найближчі два з половиною-три місяці.

Іще більше цікавих публікацій читайте тут.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-