Україна готується до п'ятого етапу вакцинальної кампанії

Україна готується до п'ятого етапу вакцинальної кампанії

Інфографіка
Укрінформ
В Україні готуються розпочати 5 етап вакцинальної кампанії від COVID-19. За 5 місяців було щеплено понад половина медичних працівників, майже половина освітян і третина працівників органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці написав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"У червні в Україні здійснили майже в чотири рази більше щеплень ніж у травні, відповідно 1 515 136 та 408 975 щеплень. А за 14 днів липня вже зроблено 1 004 614 щеплень. Україна готується до відкриття 5 етапу, аби захистити якомога більшу кількість людей. Адже краща вакцина та, яка введена в організм і вже захищає вас", - написав Ляшко.

За його словами, за 5 місяців вакцинальної кампанії по цільових групах повністю щеплено понад половина медичних працівників, працівників системи громадського здоров'я та інших закладів охорони здоров'я України.

Читайте також: Експерт назвав умову появи колективного імунітету в українців

Також під час 1-го етапу провакциновано 2 дозами більше як половина працівників, мешканців інтернатних закладів, будинків для людей похилого віку.

З 3-го етапу вже отримали дві дози понад третина працівників органів державної влади та органів місцевого самоврядування, а також майже половина працівників сфери освіти.

У рамках 1-4 етапів третину від всіх проведених щеплень введено людям, які старші 60 років.

Провакциновано більше як 253 тис. осіб у віці 18-59 років з хронічними захворюваннями.

Читайте також: Кабмін змінив порядок використання COVID-сертифікатів

Як повідомляв Укрінформ, вакцинальна кампанія в Україні розпочалася 24 лютого 2021 року.

Згідно з планом вакцинації, на 1 етапі вакцинувалися медичні працівники лікарень, які приймають хворих на COVID-19, персонал та мешканці інтернатних закладів, члени мобільних бригад, що здійснюють щеплення, військовослужбовці ЗСУ та Нацгвардії України, які беруть участь в ООС на сході України.

2 етап передбачає вакцинацію медичних працівників інших закладів охорони здоров'я, працівників соціальної сфери, осіб віком від 80 років (мобільними бригадами та на базі центрів ПМСД).

3 етап - особи віком 65-79 років, працівники сфери освіти, працівники структур державної безпеки, включаючи ДСНС, Нацполіцію та Нацгвардію України, СБУ, військовослужбовців ЗСУ та МВС України.

4 етап передбачає щеплення осіб віком 60-64 роки та 18-59 років з хронічними захворюваннями, професійних груп, які знаходяться у групі ризику щодо інфікування COVID-19, осіб, які перебувають в місцях обмеження волі та/або слідчих ізоляторах та працівники місць обмеження волі, слідчих ізоляторів.

5 етап передбачає вакцинацію тих, хто не входить до пріоритетних груп.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-