Експерт назвав умову появи колективного імунітету в українців

Експерт назвав умову появи колективного імунітету в українців

Укрінформ
Аби в Україні утворився колективний імунітет до коронавірусу, потрібно щодоби вакцинувати не менше 100 тисяч осіб.

Про це у програмі "5 вопросов на злобу дня" телеканалу "Дом" розповів лікар-інфекціоніст Віктор Петров, повідомляє Укрінформ.

За словами медика, зараз в Україні вакцинація відбувається доволі повільно. "Якщо цей процес і далі триватиме з такою низькою інтенсивністю, то українці не зможуть отримати колективний імунітет", - ідеться в повідомленні.

"Швидкість вакцинації дуже повільна і, на жаль, ми не можемо говорити про те, що вакцина буде доступна абсолютно для всіх груп населення. Є питання з вакцинацією груп ризику. Ми повинні щепити літніх людей, медиків, учителів. Ми повинні обов’язково щепити людей, які багато контактують з іншими людьми, щоб зупинити поширення вірусу. Також важливо пам’ятати про те, що ми можемо себе захистити. Пам’ятати про дистанціювання, пам’ятати про дезінфекцію рук", - зазначив Петров.

Читайте також: Pfizer тепер доступна усім охочим у центрах масової вакцинації

На його думку, для пришвидшення темпів щеплення потрібно залучати більше медустанов, приватних лікарів.

"Усі лікувальні установи повинні мати вакцину, яка буде доступна для будь-якого громадянина України з 18 років у будь-якій установі, в будь-якій географічній точці України", - додав лікар-інфекціоніст.

Як повідомлялося, за останніми даними МОЗ, від початку вакцинальної кампанії в Україні щеплено 2 357 227 осіб, з них 1 215 284 отримали дві дози.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-