Українцям у ПАР радять уникати публічних місць через заворушення в країні

Українцям у ПАР радять уникати публічних місць через заворушення в країні

Укрінформ
Посольство України в Південно-Африканській Республіці з огляду на масові заворушення в країні радить землякам не відвідувати публічних місць в окремих регіонах через масові заворушення.

Як передає Укрінформ, відповідну рекомендацію диппредставництво оприлюднило у Фейсбуці.

«У зв‘язку із масовими заворушеннями, які мають місце в окремих регіонах Південно-Африканської Республіки (передусім провінції Гаутенг та Квазулу-Натал), посольство України в Південно-Африканській Республіці закликає українців, які проживають на території країни, утриматись від відвідування торгівельних центрів та інших місць публічних зібрань, які можуть стати об‘єктами стихійного насильства, а також від полишення меж районів проживання без нагальної потреби до моменту встановлення силами поліції та армійських підрозділів режиму правопорядку», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Переворот у М'янмі: правозахисники заявляють про 840 загиблих

Українські дипломати порадили у разі виникнення надзвичайних ситуацій дзвонити на гарячу лінію посольства: +27681987112.

Як повідомляв Укрінформ, з 9 липня у кількох провінціях ПАР розпочалися протести із закликом звільнити колишнього президента Джейкоба Зуму з в'язниці у Квазулу-Наталі, які пізніше переросли у жорстокі заворушення.

Натовпи молодих людей підпалюють машини на дорогах, грабують магазини та вдаються до інших актів вандалізму. Також відбуваються сутички з поліцією.

Кількість загиблих під час заворушень через ув'язнення експрезидента Джейкоба Зуми зросла до 72 людей.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-