РНБО не має рішення суду щодо санкцій проти Фукса – Данілов

РНБО не має рішення суду щодо санкцій проти Фукса – Данілов

Укрінформ
Санкції щодо бізнесмена Павла Фукса проовжують діяти, РНБО не має жодного рішення суду з цього питання.

Про це сказав на брифінгу журналістам біля Офісу Президента секретар РНБО Олексій Данілов за підсумками наради Ради нацбезпеки і оборони, передає кореспондент Укрінформу

«Подача його (Фукса - ред.) заяви в суд свідчить про демократичність суспільства. Чи зупиняться санкції на цей момент - залежить від того, яке рішення приймає суддя. Якщо суд прийме рішення, що на період розгляду їх треба зупинити, тоді це одна ситуація. На сьогодні у нас жодного такого рішення немає», - зауважив Данілов.

Крім того, він наголосив, що не слід називати Фукса українським бізнесменом. «Я можу сказати, що, на превеликий жаль, ті дані, які ми отримуємо, свідчать, що це офшорні бізнесмени, офшорна економіка, і ці офшори на сьогоднішній день володіють певними надрами, певними кампаніями, які ведуть бізнес у нас. Але треба речі називати своїми іменами. Коли вони кажуть, що вони - українські бізнесмени, це не зовсім відповідає дійсності», - сказав Данілов.

Читайте також: Фірташ і Фукс не можуть користуватися рахунками та продавати активи в Україні – Данілов

Як повідомлялося, Рада національної безпеки і оборони на засіданні 18 червня ухвалила рішення запровадити санкції проти Дмитра Фірташа та Павла Фукса.

Данілов тоді на брифінгу заявив, що Радбез продовжив санкції, запроваджені 21 червня 2018 року, щодо всіх юридичних та фізичних осіб, які були внесені до списку. Указом Президента від 21 червня 2018 року було введено в дію рішення РНБО щодо запровадження економічних та інших обмежувальних санкцій стосовно 1759 фізичних осіб та 786 юридичних осіб терміном на три роки.

Фукс назвав запроваджені РНБО 18 червня санкції помстою секретаря відомства Данілова та збирається подати на нього до суду, а також на рішення щодо санкцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-