Шмигаль: Слід підготувати медичну систему до штаму Delta

Шмигаль: Слід підготувати медичну систему до штаму Delta

Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль виступає за збільшення кількості тестувань на коронавірусну інфекцію й посилення потужностей з виявлення штаму "Дельта".

Наявність цього штаму в Україні підтвердила РНБО, заявив глава уряду на селекторній нараді, повідомляє Укрінформ і посиланням на пресслужбу Офісу Президента.

Так, за словами Прем'єра, Рада національної безпеки і оборони вже підтвердила наявність штаму «Дельта» в Україні, й потрібно нарощувати кількість тестувань на COVID-19 та збільшувати лабораторні потужності для виявлення цього штаму.

«Уряд планує активно працювати в цьому напрямку наступні тижні для того, щоб скоординувати роботу органів місцевої влади та підготувати медичну систему до потенційного зростання захворюваності», — сказав Шмигаль.

Читайте також: В Україні побільшало хворих із підозрою на штам Delta – головний санлікар

Він також акцентував увагу на необхідності нарощувати темпи вакцинації проти коронавірусу.

Водночас, як зауважили в ОП, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Україні вже зроблено майже 3,5 млн щеплень проти COVID-19: більш ніж 2 млн українців отримали першу дозу та понад 1 млн завершили вакцинацію.

За минулий тиждень було зроблено 563 тис. щеплень, що є найбільшим тижневим показником від початку вакцинальної кампанії.

У свою чергу міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко поінформував, що в Україну прибуло ще 500 тис. доз вакцини CoronaVac, і незабаром вона буде розподілена в регіони, зокрема у найвіддаленіші населені пункти. Також він анонсував, що найближчим часом загалом очікують на 1,23 млн доз CoronaVac та 256 тис. доз Pfizer-BioNTech.

Читайте також: Штам Delta знизив ефективність Pfizer до 64% - МОЗ Ізраїлю

Як повідомляв Укрінформ, в Україні в центрах масової вакцинації почали проводити щеплення вакциною Comirnaty від Pfizer-BioNTech. Вона буде доступна усім охочим з пріоритетом для людей похилого віку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-