Денісова заявила про порушення прав ув’язнених у Бердянській колонії

Денісова заявила про порушення прав ув’язнених у Бердянській колонії

Укрінформ
Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова під час перевірки додержання прав ув’язнених в Бердянській виправній колонії №77 виявила порушення їхніх прав.

Як передає Укрінформ, про це омбудсмен повідомила у Телеграмі.

Зокрема, Денісова зазначила, що сьогодні взяла участь у виїзному засіданні Комітету ВР з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та АРК, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин, яке відбувалося в Бердянській виправній колонії №77. Перед засіданням комітету вона разом з народними депутатами перевірила додержання прав ув’язнених.

"Вкотре зафіксували, що рекомендації, які надавалися мною як Уповноваженим щодо усунення недоліків, виявлених під час попередніх візитів, залишаються невиконаними. Це призводить до порушення прав засуджених на належні умови тримання та захист від катування і жорстокого поводження", - написала Денісова.

Читайте також: У Вінниці асистент вчителя побила дитину з особливими освітніми потребами - Денісова

Вона зауважила, що у виправній установі продовжують існувати неформальні відносини між різними групами засуджених, які побудовані та ґрунтуються на залякувані новоприбулих осіб.

"Під час конфіденційних бесід новоприбулі засудженні повідомили про те, що їм забороняється сидіти та лежати на ліжках. Крім того, їх у вільний час вишиковують колонами на території дільниці та примушують тривалий час стояти на місці нерухомо, з метою виховної роботи", - зауважила Денісова.

Читайте також: У концтаборах і катівнях РФ та окупованих територій утримують 405 українців - Денісова

Виявлені порушення обговорили на засіданні Комітету ВР з прав людини. Також йшлося про подальше функціонування Бердянської виправної колонії №77, повідомила Денісова.

"Зазначила про необхідність здійснення контролю з боку керівництва Офісу генерального прокурора за станом досудового розслідування в кримінальних провадженнях, відкритих за фактами побиття та вимагання коштів від засуджених працівниками установи", - підкреслила Денісова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-