Україна очікує поставок 7 мільйонів доз COVID-вакцини у липні - Ляшко

Україна очікує поставок 7 мільйонів доз COVID-вакцини у липні - Ляшко

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я розраховує на поставку впродовж липня 7 млн доз вакцини проти COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телеканалу "Прямий" сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"Впродовж липня ми очікуємо поставку ще близько 7 млн доз вакцини. Тому в принципі будемо робити все можливе, щоб наростити додаткові темпи, за вчора ми зробили майже 105 тисяч щеплень на добу, і це - не максимум спроможності нашої системи охорони здоров'я", - сказав Ляшко.

Зараз, за словами міністра, ситуація із захворюваністю на COVID-19 в Україні наразі стабільна, але це не повинно бути приводом для заспокоєння, наразі МОЗ готується до потенційно можливого зростання зазхворюваності на коронавірусну хворобу.

"Досить загрозлива ситуція сьогодні є в європейському регіоні у зв'зяку з циркуляцією штаму Дельта. Зокрема, Велика Британія знову показала зростання і сьогодні перетнула позначку 30 тисяч, Іспанія перетнула 17 тисяч кількості випадків за день. Спалахи реєструються на Кіпрі, в Греції, і РФ. Тому ми уважно слідкуємо за цією ситуацією, і готуємося до потенційно можливого зростання захворюваності на коронавірусну хворобу", - сказав Ляшко.

Водночас він зазначив, що дані з країн, де реєструється штам Дельта, свідчать про те, що вакциновані люди менше потрапляють у лікарні, менший їх відсоток інфікується.

Читайте також: В Україні можуть створити службу перевірки якості меддопомоги - Ляшко

"Я аналізував дані по захворілих у Великій Британії. Якщо ми подивимося кількість захворілих, а їх за останній період було понад 92 тисячі, які для аналізу брали, то з тих 92 тисяч близько 40% захворілих мали тільки одну дозу щеплення, а 8% мали 2 дози. Тобто з усієї кількості лише 8% захворілих були двічі вакциновані. Але з тих, хто був двічі вакцинований, потрапило до лікарні менше 1% захворілих. Тобто ми говоримо, що вакцинація працює і захищає від середнього та важкого перебігу захворювання", - сказав Ляшко.

Він нагадав, що вакцинація від COVID-19 в Україні здійснюється потужностями мобільних бригад, у пунктах щеплень, у центрах масової вакцинації, і закликав громадян скористатися літнім періодом, коли рівень заворюваності низький, і пройти щеплення.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 7 липня в Україні було проведено понад 3 млн щеплень від коронавірусної хвороби, понад 1 млн людей пройшли повний курс вакцинації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-