Арештували третього підозрюваного у справі «Кузні на Рибальському»

Арештували третього підозрюваного у справі «Кузні на Рибальському»

Укрінформ
Печерський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці з альтернативою внесення застави ще одному підозрюваному у справі про постачання неякісної військової техніки Збройним силам України.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Державного бюро розслідувань.

“8 липня Печерський суд розглянув клопотання слідчих та задовольнив його у повному обсязі, обравши одному з колишніх начальників Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки МОУ запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці з альтернативою внесення застави у сумі понад 475 млн гривень”, - зазначають у ДБР.

Читайте також: ДБР прокоментувало обшуки на «Кузні на Рибальському» та «Богдані»

Як повідомлялося, 2 липня працівники ДБР повідомили про підозру колишньому заступнику міністра оборони, голові правління ПрАТ «Кузня на Рибальському» та ще двом колишнім начальникам Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки МОУ.

Посадовців підозрюють у змові та організації постачання до армійських підрозділів протягом 2016-2018 років військової техніки низької якості. Йдеться про бойові катери та автомобілі невідкладної медичної допомоги, які не відповідали встановленим вимогам та не можуть використовуватися у ЗСУ. Слідство вважає, що посадовці завдали державі збитків на 475 млн грн.

Читайте також: «Кузня на Рибальському» відкидає звинувачення щодо зриву поставки розвідувального корабля

5 липня суд обрав одному з колишніх директорів Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки МОУ запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці з альтернативою внесення застави у сумі приблизно 443 млн гривень.

7 липня аналогічний запобіжний захід обрано голові правління ПрАТ «Кузня на Рибальському».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-