Справа «Кузні на Рибальському»: суд обирає запобіжний захід ексзаступнику міністра оборони

Справа «Кузні на Рибальському»: суд обирає запобіжний захід ексзаступнику міністра оборони

Укрінформ
Захист колишнього заступника міністра оборони Ігоря Павловського заявив відвід судді Печерського райсуду Олексію Соколову на засіданні з обрання запобіжного заходу Павловському у рамках справи, де фігурує «Кузня на Рибальському» щодо закупівлі військової техніки низької якості.

Про це Укрінформу повідомив адвокат Павловського Павло Черненко.

Він підтвердив, що є адвокатом колишнього заступника міністра у справі щодо «Кузні на Рибальському».

«Засідання (з обрання запобіжного заходу Павловському - ред.) ще не завершилося, тому що ще не розглянули відвід судді Соколову. Цей відвід розглядатиме інший суддя. І ми в очікуванні засідання щодо відводу судді Соколову», - сказав Черненко.

Укрінформ звернувся за коментарем до Державного бюро розслідувань і Офісу генерального прокурора стосовно обрання запобіжних заходів іншим підозрюваним у справі, де фігурує «Кузня на Рибальському» щодо закупівлі військової техніки низької якості.

Читайте також: ДБР прокоментувало обшуки на «Кузні на Рибальському» та «Богдані»

Як повідомляв Укрінформ, 2 липня слідчі ГСУ ДБР повідомили про підозру 3 колишнім посадовим особам Міністерства оборони та голові правління ПрАТ «Кузня на Рибальському», а також голові ПрАТ - у межах розслідування справи щодо закупівлі військової техніки низької якості.

За інформацією слідства, державі було завдано збитків на понад 475 млн гривень.

Дії експосадовців Міноборони кваліфіковано за частиною 4 ст. 426 зі значком 1 Кримінального кодексу України, а саме - умисне вчинення військовою службовою особою в умовах особливого періоду дій, які явно виходять за межі наданих прав та повноважень, що спричинило тяжкі наслідки. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 10 років.

Дії голови правління ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському» кваліфіковано за ч.2 ст. 192, ч. 4 ст. 27 (підбурювач), ч. 4 ст. 426-1 ККУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-