В ООН заявляють, що Україні необхідно провести перепис населення

В ООН заявляють, що Україні необхідно провести перепис населення

Укрінформ
Координаторка системи ООН в Україні з гуманітарних питань Оснат Лубрані наголосила на необхідності проведення перепису населення в Україні.

Про це вона заявила на Міжнародній конференції з питань реформ в Україні, яка проходить у Вільнюсі (Литва), повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я хочу нагадати нам, що одним з викликів лишається те, що останній перепис населення Україна проводила у 2001 році. Вона пропустила серію переписів по всьому світу у 2010 році. Тому ми вважаємо, що це надзвичайно важливо, бо наразі ми не знаємо, який знаменник для розміру населення”, - зазначила Лубрані.

Читайте також: Перепис населення: в уряді хочуть ввести ідентифікацію за номером мобільного

Координаторка ООН звернула увагу, що в цьому контексті надійні, вичерпні дані важливі як передумова для прийняття рішень.

“Востаннє це було 48 мільйонів, зараз населення оцінюється в 41,6. Але мати перепис, проведений замість старого, важливо. Відповідно дуже важливо, щоб кожен був включений. Коли ви проводите перепис, ви забезпечуєте надання соціально-економічних послуг”, - зауважила вона.

Як повідомляв Укрінформ, в грудні 2020 року Кабінет Міністрів схвалив розпорядження «Про проведення у 2023 році Всеукраїнського перепису населення».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-