Українцям нагадали про небезпечні особливості Delta-штаму

Українцям нагадали про небезпечні особливості Delta-штаму

Укрінформ
Загроза розповсюдження по Україні штаму "Дельта" цілком реальна, тому карантинні заходи в країні не скасовуватимуться.

Як передає Укрінформ, про це на пресконференції сказав генеральний директор Центру громадського здоров'я (ЦГЗ) Роман Родина.

“У нас кордони не закриті, загроза розповсюдження штаму "Дельта" по Україні реальна. Тому хотів би звернути увагу: у нас діє карантин, і попри те, що у нас зараз “зелена” зона, чітко виписані карантинні заходи, це носіння масок, дотримання соціальної дистанції, це ніхто не скасовував. Люди забули про носіння масок, маски не вдягаються в громадських місцях, у транспорті, в магазинах. І це може призвести до значного підвищення захворюваності. Штам "Дельта" небезпечний тим, що його здатність розповсюджуватися в 1,5 раза вища, ніж в інших штамів, в тому числі і британського, кількість госпіталізацій в 1,7 - 2,2 раза перевищує кількість госпіталізацій для хворих на британський штам і, відповідно, тяжкість захворювання. Ще одна особливість: штам "Дельта" може вражати і молоде населення”, - сказав Родина.

Читайте також: Третина українців мають антитіла до коронавірусу - Радуцький

За його словами, вже були проведені дослідження щодо ефективності вакцини Пфайзер та АстраЗенека проти штаму "Дельта", вона складає від 70 до 92%.

“Тож якщо людина провакцинована, вона не захворіє тяжко, не помре, не буде госпіталізована, а значить не додасть такого навантаження на систему охорони здоров'я, яке ми спостерігали впродовж осіннього підйому захворюваності”, - наголосив Родина.

Читайте також: У Збройних силах готуються до протидії штаму DELTA

Наразі штам "Дельта" зареєстрований уже в понад 100 країнах світу.

Як повідомляв Укрінформ, раніше головний державний санітарний лікар Ігор Кузін заявив, що за найгіршим сценарієм восени захворюваність на COVID-19 може зрости на 30-40%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-