Третина українців мають антитіла до коронавірусу - Радуцький

Третина українців мають антитіла до коронавірусу - Радуцький

Укрінформ
Голова Комітету ВР з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький заявив, що антитіла до коронавірусу має кожен третій житель України.

Такі дані Радуцький навів у Фейсбуці, передає Укрінформ.

За його словами про це свідчать попередні дані дослідження, яке проводять МОЗ, Центр громадського здоров’я, Світовий банк та Український інститут соціальних досліджень імені Яременка.

“Упродовж липня група, до якої входять соціологи та медичні працівники, відвідує українські домогосподарства. Перші проводять опитування, другі - безкоштовне тестування на антитіла”, - повідомив Радуцький.

Читайте також: Штам Delta Plus може виявитися стійким до вакцин та антитіл - ЗМІ

За його словами, у дослідженні вже взяли участь близько 6 тисяч осіб. У 33% з них виявили певний імунітет до коронавірусу.

Депутат уточнив, що на наступному етапі дослідження фахівці визначатимуть, яким саме чином утворились антитіла. При цьому важливо визначити, наскільки значною є частка людей, які перехворіли у легкій формі й навіть не здогадувалися, що були інфіковані.

Читайте також: Учені знайшли універсальне антитіло до COVID-19

Остаточні дані дослідження планують опублікувати наприкінці серпня.

Як повідомлялося, за даними МОЗ, загалом в Україні зареєстровано 2 238 364 випадки COVID-19, у тому числі 52 504 летальні, одужали 2 172 687 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-