Парад на підборах: Міноборони закупить нові моделі взуття для дівчат-військовослужбовців

Парад на підборах: Міноборони закупить нові моделі взуття для дівчат-військовослужбовців

Укрінформ
Міністерство оборони України закупить нові моделі взуття для військовослужбовців-жінок, які братимуть участь у військовому параді до 30-річчя Незалежності України.

Як повідомляє Укрінформ, про це під час засідання уряду повідомив міністр оборони України Андрій Таран.

«Після того, як окремі політичні сили роздмухали питання, зробивши з мухи слона, я провів певні заходи з метою нейтралізації цих «наїздів» і вважаю, що цей наїзд був абсолютно інспірований, безпідставний. Зокрема, наказ щодо встановлення форми одягу для жінок-військовослужбовців, який передбачав саме такі туфлі, в яких звинувачують Міністерство оборони, був прийнятий ще в 2017 році. І це звичайні жіночі туфлі для парадної форми одягу. На параді передбачається, що бойові частини мають йти в польовій формі одягу, в берцях, а небойові, тобто всі військові навчальні заклади, йдуть в парадній формі одягу», - пояснив міністр.

Він нагадав, що провів зустріч з жінками-військовослужбовцями, які мають крокувати в «коробці» з 150 осіб, та поспілкувався з ними щодо згаданої проблеми.

«Взуття дійсно незручне. Я до цього з цим взуттям не стикався, після того, як воно в 2017 році було прийнято і введено. Зараз після розмов з жінками-військовослужбовцями ми з’ясували, що ці туфлі по-перше, звалюються з ноги під час ходьби, по-друге, вони мають високий підбір, який не дозволяє комфортно йти жінці в строю», - зазначив Таран.

Він поінформував, що протягом минулого тижня в Міноборони вже розробили новий зразок туфель, які мають шнурки та низькі підбори.

«Я сподіваюсь, що ми протягом найближчого часу зможемо виготовити експериментально це взуття в необхідній кількості для комплектування цієї коробки жінок-військовослужбовців. Якщо буде позитивний досвід використання нового взуття, то ми потім приймемо його за основу і будемо всім жінкам надавати», - наголосив Таран.

Читайте також: МКІП показало символіку для святкування 30-річчя Незалежності України

Як повідомлялося, раніше із публікації інформагентства АрміяInform стало відомо, що жінки-військовослужбовці ЗСУ мають крокувати на параді до Дня Незалежності в туфлях на підборах. Користувачі мережі обурилися через це, звинувативши організаторів у сексизмі.

Заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк та народні депутати-члени міжфракційного об'єднання "Рівні можливості" зажадали від міністра оборони Андрія Тарана провести розслідування щодо ідеї змусити жінок-військових крокувати на військовому параді до Дня Незалежності в туфлях на підборах.

Віцепрем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, міністр соціальної політики Марина Лазебна та міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна також висловили обурення цим рішенням, зазначивши, що "прусський" крок на параді в такому взутті - це навмисне заподіяння шкоди здоров'ю жінок-солдатів.

2 липня міністр оборони Андрій Таран і головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак під час зустрічі з курсантками Військового інституту, які братимуть участь у параді до 30-ї річниці незалежності України, обговорили форму одягу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-