Справа про неякісну техніку для ЗСУ: одного з підозрюваних арештували на два місяці

Справа про неякісну техніку для ЗСУ: одного з підозрюваних арештували на два місяці

Укрінформ
Печерський суд обрав одному з підозрюваних у справі про продаж ЗСУ неякісної військової техніки запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави в 475 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

"Упродовж дня суд розглянув клопотання слідчих та задовольнив його у повному обсязі, обравши одному з колишніх директорів Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки МОУ запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці з альтернативою внесення застави у сумі близько 475 млн гривень", - ідеться у повідомленні.

Судові засідання стосовно решти підозрюваних перенесені на інші дати.

2 липня слідчі ДБР оголосили про підозру колишньому заступнику міністра оборони, голові правління ПрАТ "Кузня на Рибальському" та ще двом колишнім начальникам Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки МОУ.

Читайте також: Справа «Кузні на Рибальському»: суд обирає запобіжний захід ексзаступнику міністра оборони

Їх підозрюють у змові та організації поставок до армійських підрозділів у 2016-2018 роках військової техніки низької якості. Йдеться про бойові катери та автомобілі невідкладної медичної допомоги, які не відповідають установленим вимогам та не можуть використовуватися у ЗСУ. У підсумку така схема завдала державі збитків на суму понад 475 млн гривень, вважає слідство.

Як повідомляв Укрінформ, дії експосадовців Міноборони кваліфіковані за частиною 4 ст. 426 зі значком 1 КК, а саме - умисне вчинення військовою службовою особою в умовах особливого періоду дій, які явно виходять за межі наданих прав та повноважень, що спричинило тяжкі наслідки. Санкція статті передбачає позбавлення волі від 7 до 10 років. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-