Раді пропонують дозволити студентам із-за кордону вчитися в українських вишах іноземною мовою

Раді пропонують дозволити студентам із-за кордону вчитися в українських вишах іноземною мовою

Укрінформ
Понад 50 народних депутатів зареєстрували у Верховній Раді проєкт закону, який передбачає надання можливості іноземцям або особам без громадянства здобувати освіту в українських вишах іноземною мовою.

Як передає Укрінформ, текст законопроєкту №5727 «Про внесення змін до статті 48 Закону України «Про вищу освіту» щодо врегулювання освітньої діяльності у сфері вищої освіти для іноземців та осіб без громадянства» оприлюднено на сайті парламенту.

Так, документом передбачається, що для іноземців або осіб без громадянства, які бажають здобувати вищу освіту за кошти фізичних або юридичних осіб, в окремих групах, що складаються виключно з іноземців та/або осіб без громадянства, навчання може здійснюватися іноземною мовою.

Водночас зазначається, що заклади вищої освіти забезпечують вивчення такими особами державної мови протягом усього періоду навчання.

У чинному Законі України «Про вищу освіту» відсутнє положення щодо здійснення навчання іноземцями або особами без громадянства іноземними мовами.

Читайте також: При вступі до вишу дійсні сертифікати ЗНО-2021 та трьох попередніх років

Очікується, що ухвалення документа створить умови зміцнення європейських засад функціонування системи вищої освіти, що сприятиме її зближенню з іншими країнами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-