Депутати пропонують повернути звання Героя України Бандері і Шухевичу

Депутати пропонують повернути звання Героя України Бандері і Шухевичу

Укрінформ
Група народних депутатів від різних фракцій зареєструвала проєкт постанови, який пропонує Президентові надати звання Героя України Тарасу Бульбі-Боровцю та повернути таке звання Степану Бандері і Роману Шухевичу.

Як передає Укрінформ, це передбачає відповідний проєкт постанови №5721 "Про відзначення 80-річчя створення Української повстанської армії", який оприлюднено на сайті Верховної Ради.

"Проєктом Постанови пропонується Президенту України надати звання Герой України Тарасу Бульбі-Боровцю та повернути звання Герой України Степану Бандері та Роману Шухевичу", - йдеться у пояснювальній записці.

Також передбачено рекомендації Кабінету Міністрів щодо створення організаційного комітету, розробки, затвердження та забезпечення виконання плану заходів з відзначення на державному рівні 80-річчя створення УПА.

Проєкт постанови містить рекомендації Державному комітету телебачення і радіомовлення України організувати тематичні теле- і радіопередачі та забезпечити висвітлення в засобах масової інформації заходів, що проводитимуться у зв'язку з відзначенням 80-річчя створення УПА.

Органам місцевого самоврядування рекомендується забезпечити увічнення пам’яті про боротьбу УПА за незалежність України та про борців за незалежність України у ХХ столітті.

Метою проєкту є відзначення на державному рівні 80-річчя створення УПА та забезпечення належних організаційно-правових умов для такого відзначення.

Ініціаторами проєкту постанови є народні депутати від фракцій "Слуга народу", "Європейська солідарність", "Батьківщина", "Голос", члени депутатських груп "Довіра", "Партія "За майбутнє" і позафракційні парламентарії.

Читайте також: Яким буде пам’ятник Симону Петлюрі у Полтаві

14 жовтня 2022 року виповнюється 80 років з часу створення перших бойових загонів Української повстанської армії, яка вела збройну боротьбу за державну незалежність України проти окупаційних режимів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-