«Здорова Україна»: у Зеленського розповіли про ноу-хау тренувань за QR-кодом

«Здорова Україна»: у Зеленського розповіли про ноу-хау тренувань за QR-кодом

Укрінформ
Під час розробки програми "Здорова Україна" використовувався досвід інших країн, але тренування за QR-кодом, які запропонують населенню, — це українське ноу-хау.

Про це розповів радник керівника Офісу Президента Сергій Матієнко в інтерв'ю телеканалу "Дом", передає Укрінформ.

"Ми взяли на озброєння історію з індексом здоров'я школи, який вводитимемо в цьому році у школах... Програма "Активні парки" з тренуваннями за QR-кодом — це наше ноу-хау. Ми придумали давати людям готові комплекси вправ і залучати для виконання комплексів вправ відомих людей для того, щоб підвищити емоційну привабливість цих тренувань", — зазначив він.

Читайте також: В ОП назвали мету програми «Здорова Україна»

За словами Матієнка, унікальність української програми полягає в тому, що на спортивних майданчиках не розміщуватимуть інформаційні таблички, а замість них можна буде побачити QR-коди.

"Наша ідея полягає в тому, щоб людина, яка не розуміє, що їй тренувати і як, з якою періодичністю, яким дозуванням, який інтервал відпочинку, приходила на локацію, сканувала QR-код, вибирала комплекс вправ залежно від її рівня підготовки і виконувала цей комплекс вправ, не потребуючи якихось додаткових змін", — розповів радник керівника ОП.

За його словами, на наступних етапах реалізації програми планується залучати українців до зйомки своїх персональних комплексів. Їх модеруватимуть і також викладатимуть у Мережу.

Читайте також: В Україні кожному новонародженому робитимуть скринінг на генетичні хвороби - МОЗ

Матієнко також зазначив, що у межах програми "Здорова Україна" буде розгорнута велика інформаційна кампанія, адже мотивація є рушійним фактором для того, щоб почати займатися фізичною активністю.

Щоб змусити українців рухатися, розроблений комплекс методів, які дозволяють займатися спортом практично поряд з домом. Для цього будуть побудовані близько 10 тис. майданчиків.

"Цього року буде побудовано 873 майданчики, на які будь-який українець абсолютно безкоштовно може прийти, виконати комплекс вправ, які приведуть до стійкого оздоровчого ефекту", — розповів Матієнко.

Згідно з рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров’я, зріле населення має виконувати обсяг фізичної активності 150 хвилин на тиждень, тобто по 30 хвилин упродовж п’яти днів.

"Якщо п’ять днів займатися по пів години, то ви виконуєте необхідний мінімальний обсяг рухової активності. Ми розробили систему так, що людина упродовж 10 хвилин зможе дійти до локації, виконати комплекс вправ і повернутися додому. За ці 30 хвилин вона виконає необхідну активність, що згодом позбавить її від ризику гіподинамії", — наголосив радник керівника ОП.

За словами Матієнка, за допомогою програми "Здорова Україна" планується перемогти ті заперечення, які заважають людям займатися спортом.

"Не знаю, де тренуватися" — ми поставимо майданчики всюди. "Немає часу на тренування" — цей майданчик має бути біля будинку, щоб людина не витрачала час на те, щоб до нього дістатися. "Немає грошей тренуватися" — це все буде абсолютно безкоштовно. "Не знаю, як тренуватися" — тут нам допоможуть наші віртуальні тренери, наші QR-коди, які ми опублікуємо на майданчиках", — наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, 22 червня Президент Володимир Зеленський презентував програму "Здорова Україна". За його словами, програма спрямована на всі вікові категорії і групи населення.

Фото ілюстративне: istockphoto.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-