Даних щодо постраждалих від торнадо у Чехії українців наразі немає – посол

Даних щодо постраждалих від торнадо у Чехії українців наразі немає – посол

Укрінформ
Інформації про постраждалих від торнадо на південному сході Чехії громадян Україні наразі немає. Тих, хто потребує допомоги, українські дипломати просять звертатися на "гарячі лінії".

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Фейсбуці посол України в Чехії Євген Перебийніс.

Дипломат поінформував, що консульський відділ посольства та консульство України в Брно перебувають в контакті з правоохоронними та рятувальними службами.

"Станом на 10 год. ранку даних про загиблих або ж постраждалих громадян України немає. Громадян, які могли постраждати внаслідок стихійного лиха і потребують допомоги, просимо телефонувати на "гарячу лінію" Консульства України у м. Брно за номером телефону +420722949376 або ж Консульського відділу Посольства у Празі - +420602224938", - написав Перебийніс.

Він повідомив, що внаслідок торнадо у Південно-моравському регіоні Чехії загинули щонайменше 3 особи, сотні поранені. Пошкоджено або ж повністю зруйновано тисячі будинків.

"Свої співчуття і підтримку Чеській Республіці вже висловив Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Посольство України в Чехії також висловлює найщиріші співчуття родинам загиблих та бажає швидкого одужання пораненим", - зазначив посол.

Читайте також: Над Варшавою пронісся буревій

Як повідомляв Укрінформ, потужний торнадо пронісся декількома селами на південному сході Чехії, заподіявши серйозних збитків і спричинивши поранення 150 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-