Авіатроща МАУ: Канада готова довести справу до Міжнародного суду - ЗМІ

Авіатроща МАУ: Канада готова довести справу до Міжнародного суду - ЗМІ

Укрінформ
Уряд Канади використає всі можливості для притягнення до відповідальності винних у знищенні літака компанії МАУ в Ірані, включно із процесом у Міжнародному суді ООН.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомляє CBC News на підставі офіційного звіту Канади про обставини та причини катастрофи літака МАУ.

“До звіту прем’єр-міністр Джастін Трюдо вніс своє звернення до родичів жертв. У ньому він заявив, що уряд використає усі можливі варіанти, в тому числі Міжнародний суд ООН у Гаазі”, - йдеться у публікації.

За словами Трюдо, наведена у канадському звіті інформація засвідчує, що “офіційний виклад подій з боку Ірану нещирий, оманливий та поверховий, а також навмисно ігнорує ключові фактори”. “Старші посадовці режиму ухвалювали рішення, які призвели до цієї трагедії, і світ не може дозволити їм сховатися за кількома цапами-відбувайлами”, - наголосив Трюдо.

Читайте також: Авіатроща МАУ: Канадська експертиза не знайшла умислу Ірану в знищенні літака - ЗМІ

Як повідомлялося, 8 січня 2020 року в Ірані був збитий літак авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України", який виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран - Київ. На борту перебували 176 громадян шести країн: Ірану, Канади, України, Швеції, Афганістану та Великої Британії. Усі вони загинули.

Іранська влада після кількох днів заперечень визнала, що український літак був помилково збитий зенітно-ракетним комплексом протиповітряної оборони.

Читайте також: Іран не вжив усіх заходів для запобігання трагедії літака МАУ - канадський міністр

У червні 2021 року прокуратура Ірану висунула обвинувачення десятьом посадовим особам у зв'язку з катастрофою літака МАУ.

Верховний суд канадської провінції Онтаріо визнав знищення літака МАУ терористичним актом.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-