В РНБО назвали сім країн, з яких Delta-штам може потрапити в Україну

В РНБО назвали сім країн, з яких Delta-штам може потрапити в Україну

Укрінформ
Новий Delta-штам коронавірусу може потрапити в Україну з Індії, РФ, Великої Британії, Португалії, Польщі, Румунії та Словаччини, тому через загрозу чергового спалаху державні органи мають вжити усіх необхідних заходів до захисту здоров’я громадян та готовності медичної системи до ефективного функціонування.

Як передає Укрінформ, про це йшлося під час наради під головування секретаря РНБО Олексія Данілова щодо питань поширення варіанту «Дельта» коронавірусу SARS-CoV-2 у світі, повідомляє пресслужба РНБО.

“Ситуація, що склалася, зумовлює необхідність запровадження додаткових ефективних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню нового штаму «Дельта» коронавірусу SARS-CoV-2 територією України, прискорення темпів вакцинації та забезпечення її доступності, особливо для уразливих до COVID-19 верств населення – осіб віком 60+, активізацію інформаційно-просвітницької роботи серед населення щодо необхідності застосування засобів індивідуального захисту, важливості та безпечності імунопрофілактики”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, учасники наради обговорили питання щодо небезпеки поширення в Україні нового штаму «Дельта» та вірогідних шляхів його потрапляння на територію України. Зокрема, може йтися про такі країни, як Індія, Велика Британія, Португалія та Російська Федерація, а також Польщу, Румунію та Словаччину, де спостерігається циркуляція цього штаму. Загалом, за словами фахівців, нині поширення варіанту «Дельта» коронавірусу SARS-CoV-2 зафіксовано вже у 92 країнах.

Читайте також: МОЗ підтвердило появу Delta-штаму - Україна змінює правила перетину кордону для іноземців

На думку учасників наради, важливим є раннє виявлення штаму «Дельта», посилення якісного відстеження контактних осіб, посилення лабораторної складової для виявлення нового штаму «Дельта» коронавірусу SARS-CoV-2 та інших різновидів мутацій цього вірусу.

В Апараті РНБО наголосили на необхідності удосконалення вітчизняних протоколів лікування відповідно до вимог сьогодення та посилення готовності закладів охорони здоров’я надавати медичну допомогу пацієнтам із діагнозом COVID-19 у випадку масової захворюваності. Важливою також є максимальна імунізація персоналу закладів охорони здоров’я, які надають допомогу таким пацієнтам.

Як повідомлялося, станом на 23 червня в Україні зафіксовано два випадки коронавірусної хвороби, викликані новим штамом “Дельта”. Зараз пацієнти перебувають в Олександрівській клінічній лікарні м. Києва під медичним наглядом. Їхній стан стабільний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-