РНБО ввела санкції проти причетних до розробки вірусу NotPetya – пов’язаних з Росією

РНБО ввела санкції проти причетних до розробки вірусу NotPetya – пов’язаних з Росією

Укрінформ
РНБО запровадила санкції щодо 4 юридичних і 6 фізичних осіб, причетних до розробки вірусу Petya та кібератак на об’єкти критичної інфраструктури України.

Як передає Укрінформ, про це під час брифінгу за підсумками засідання РНБО повідомив секретар Радбезу Олексій Данілов.

«Рішенням Радбезу були застосовані санкції щодо 4 юридичних і 6 фізичних осіб, які афілійовані зі спецслужбами Російської Федерації. Це юридичні і фізичні особи безпосередньо причетні до розробки компонентів вірусу NotPetya. Вони здійснювали його адміністрування, модерацію, організовували кібератаки на об’єкти критичної інфраструктури нашої країни», - заявив Данілов.

Читайте також: Російські хакери-шпигуни намагалися зламати систему документообігу держорганів - РНБО

За його словами, було встановлено, що ці кіберзлочинці внесені до санкційних списків США і обвинувачуються правоохоронними органами Сполучених Штатів у рамках кримінального процесу за здійснення кібератак.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці червня 2017 року низка українських державних та приватних компаній були уражені вірусом Petya.A. У Національній поліції 28 червня 2017 повідомили, що за фактами втручання в роботу комп'ютерних мереж розпочато 23 кримінальні провадження, а також зауважили, що виходячи з аналізу завантажувальної частини вірусу, можна з високим ступенем вірогідності стверджувати, що це нова модифікація трояна Petya.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-