Репер Моргенштерн позивається до СБУ - хоче отримати дозвіл на в'їзд в Україну

Репер Моргенштерн позивається до СБУ - хоче отримати дозвіл на в'їзд в Україну

Укрінформ
Російський музикант Алішер Валєєв (Моргенштерн) позивається до Служби безпеки України з приводу внесення його до списку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України.

Як передає Укрінформ, відповідний позов надійшов до Окружного адміністративного суду міста Києва, про що інформує пресслужба суду.

«До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов від Алішера Моргенштерна до Служби безпеки України щодо внесення його до Переліку осіб, які створюють загрозу національний безпеці. Наразі суд вирішує питання щодо відкриття провадження за даним адміністративним позовом», - йдеться у повідомленні.

У пресслужбі зазначають, що позивач просить ОАСК визнати протиправними дії СБУ стосовно підготовки документів та звернення до Міністерства культури та інформаційної політики України щодо внесення громадянина Російської Федерації Алішера Валєєва (сценічне ім’я - Моргенштерн) до Переліку осіб, які створюють загрозу національний безпеці.

Читайте також: Моргенштерна включили до списку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України

Також позивач просить визнати протиправним та скасувати наказ МКІП, датований квітнем 2021 року, про оновлення відповідного Переліку на підставі звернення СБУ та його оприлюднення на офіційному вебсайті, який доповнено особою Валєєва.

Окрім цього Моргенштерн просить ОАСК витребувати у Служби безпеки України постанову про заборону йому в’їзду в Україну.

Як повідомлялося, у квітні 2021 року за поданням Служби безпеки України реп-виконавця та музиканта Валєєва (Моргенштерна) включено до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці.

Раніше російський виконавець Моргенштерн відмовився від запланованих концертів в Україні. На початку літа у нього були заплановані концерти в Києві, Харкові та Запоріжжі.

У 2019 році Моргенштерн висміяв жалобу, яку оголосили після пожежі в одеському коледжі. Це сталося під час його виступу в Одесі, в день, коли було оголошено жалобу за загиблими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-