З Непалу евакуювали усіх охочих українців - МЗС

З Непалу евакуювали усіх охочих українців - МЗС

Укрінформ
Усі громадяни України, які потребували термінового повернення на Батьківщину, вже виїхали із Непалу, наразі в країні перебувають трохи більш як 20 наших співвітчизників.

Про це Укрінформу повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

Він поінформував, що за сприяння Посольства України в Індії 26-27 травня 26 громадян України виїхали із Непалу чартерним авіарейсом Qatar Airways та ще 19 – спецрейсом авіакомпанії Turkish Airlines.

«Загалом українські дипломати допомогли 119 українцям повернутися додому після того, як у Непалі припинили регулярне авіасполучення в рамках карантину. Таким чином, усі наші громадяни, які потребували термінового повернення до України, вже виїхали із Непалу», - зазначив Ніколенко.

За його словами, наразі в Непалі перебувають трохи більше як 20 українців, 10 з яких знаходяться у високогірних районах.

Читайте також: Японія посилює карантин для приїжджих з Південної Азії

Речник МЗС запевнив, що посольство України в Індії та почесне консульство в Непалі підтримує з ними зв’язок і у разі потреби готові надати необхідне сприяння.

Він також повідомив, що 1 червня в Непалі частково відновилося регулярне міжнародне авіасполучення. Залишити країну можна на регулярних рейсах до Гуанчжоу, Дохи та Стамбула. Згодом очікується відкриття і інших маршрутів.

Читайте також: Із сектора Газа евакуювали 109 українців – МЗС

Як повідомлялося, на території Непалу у зв‘язку із призупиненням урядом до 31 травня міжнародного авіасполучення вимушено залишилися 107 громадян України, здебільшого альпіністи та туристи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-