Уряд урегулював питання протезування осіб з інвалідністю

Уряд урегулював питання протезування осіб з інвалідністю

Укрінформ
Кабінет Міністрів України посилив соціальні гарантії людям з інвалідністю, учасникам АТО / ООС у частині забезпечення їх протезно-ортопедичними виробами.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Міністерства соціальної політики України.

«Сьогодні уряд затвердив постанову «Про внесення змін до порядків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2012 р. № 321 і від 1 жовтня 2014 р. № 518 та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов», якою врегулювано питання протезування осіб з інвалідністю», - ідеться в повідомленні.

Зокрема, уряд зменшив строки експлуатації протезно-ортопедичних виробів для осіб з інвалідністю, які постійно працюють, служать, навчаються та мають найвищий (IV) ступінь функціональних можливостей, а також учасників АТО / ООС, а також зняв кількісні обмеження щодо заміни приймальної гільзи (куксоприймача) до протезів нижніх кінцівок.

Читайте також: В Україні презентували соцпроєкт опіки над дітьми загиблих офіцерів

Крім того, ухваленою постановою передбачено збільшення до трьох одиниць вкладишів із силіконової або гелевої композиції для кукс нижніх кінцівок при первинному забезпеченні протезно-ортопедичними виробами для безпечних та комфортних умов на початкових етапах користування протезно-ортопедичними виробами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-