Флагман авіаційної галузі «Антонов» святкує 75-ту річницю заснування

Флагман авіаційної галузі «Антонов» святкує 75-ту річницю заснування

Відео
Укрінформ
Державне підприємство «Антонов» створило понад сто типів літаків, відомих у всьому світі, відзначає 75-річчя із дня заснування.

Про це йдеться у вітанні глави держави працівникам і ветеранам «Антонова» з нагоди 75-річчя від дня заснування підприємства, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу глави держави.

«Колективу підприємства є чим пишатися. Завдяки вашому професіоналізму та самовідданій праці створено понад сто типів літаків, відомих в усьому світі. Візитівкою України сьогодні є сучасні реактивні літаки сімейства Ан-148, Ан-158, Ан-178, вантажні гіганти «Антей», «Руслан», «Мрія», що стали вагомим внеском у розбудову та становлення авіаційної галузі України», – зазначив Зеленський.

Читайте також: Зеленський пояснив, чому пресконференція проходить на заводі «Антонов»

Президент побажав працівникам підприємства здоров’я, добробуту та нових звершень в ім’я незалежної Української держави.

Київський міський голова Віталій Кличко відвідав конструкторське бюро «Антонова» та привітав його колектив із 75 – річчям заснування підприємства.

«Дуже приємно сьогодні перебувати на легендарному підприємстві. І дуже приємно особисто привітати вас з великою датою – 75-річчям заснування конструкторського бюро «Антонова». Саме тут творилася історія літаків, які відомі на весь світ. «Антонов» – це один з брендів України, брендів Києва, яким ми маємо пишатися!» – наголосив Віталій Кличко.

Він зазначив, що 120 типів та модифікацій літаків «АН» були вироблені за роки роботи конструкторського бюро. Це, зокрема, і славетний біплан АН-2 і АН-124 «Руслан».

«Ну, а наш велетень АН – 225 «Мрія» – унікальний. Цей літак встановив понад 250 рекордів! Саме він доставляє великі гуманітарні вантажі по всьому світу. Ваше підприємство дуже важливе для столиці! Тут працює 9,5 тисяч фахівців різних спеціальностей. Людей, які свій талант, свою енергію спрямовують на створення нових літаків, на створення нових легенд! Вітаю вас із 75-річчям вашого підприємства і бажаю міцних крил, безхмарного неба та нових висот!» – сказав В Кличко.

Державне підприємство «Антонов» — український авіабудівний концерн, до складу якого входять конструкторське бюро, комплекс лабораторій, експериментальний завод та випробувальний комплекс, для розробки та сертифікації літаків. Його засновано 1946 року. Із 2015 року входить до складу державного концерну «Укрооборонпром».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-