В Україну привезли 500 доз вакцини Janssen для працівників приватної компанії

В Україну привезли 500 доз вакцини Janssen для працівників приватної компанії

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я дозволило ввезти до України 500 доз вакцини від коронавірусу Janssen виробництва компанії Johnson&Johnson для вакцинації працівників компанії зі США.

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі МОЗ.

"Вакцина виробництва Johnson&Johnson ще не зареєстрована в Україні. 500 доз цієї вакцини було завезено на територію нашої держави згідно з затвердженим порядком ввезення незареєстрованих лікарських засобів, стандартних зразків, реагентів виключно для вакцинації працівників приватної компанії, яка оплатила її вартість, організувала доставку та забезпечила дотримання температурного режиму. Співробітники компанії працюють на Алясці у сфері рибальства, тож вакцинація сертифікованою в США вакциною є вимогою в’їзду на територію Сполучених штатів Америки", - зазначили у МОЗ.

Читайте також: Чому не варто боятися «побічки» вакцинації – роз’яснення лікаря

У міністерстві підкреслюють, що приватна компанія надала МОЗ всі необхідні документи, які визначені порядком. 14 травня МОЗ видало наказ про дозвіл ввезення на територію України вакцини Johnson&Johnson для подальшої вакцинації працівників компанії.

За даними МОЗ, станом на ранок 27 травня щеплення вакциною Janssen отримало 224 українця.

Як повідомлялося, за добу 26 травня в Україні проведено 15 131 щеплення від COVID-19, усього з початку кампанії з вакцинації проведено 1 099 713 щеплень.

Читайте також: Польща вакцинуватиме Johnson & Johnson українських заробітчан на кордоні

Вакцинація проти COVID-19 в Україні розпочалася 24 лютого 2021 року. Вона відбуватиметься в п’ять етапів. Наразі вакцинують медиків, працівників закладів охорони здоров’я, учасників Операції об'єднаних сил на сході України, соціальних працівників, а також людей віком понад 65 років. Крім того, триває імунізація маломобільних груп та освітян, які залучені у підготовку до ЗНО, розпочали щеплення в ДСНС та Державній прикордонній службі України. Усі щеплення є добровільними й безоплатними.

Читайте також: В Україну прибув літак із 500 тисячами доз вакцини CoronaVac

Україна використовує для вакцинації препарати розробки компаній AstraZeneca (торгові назви Covishield та SkBio), Pfizer-BioNTech та Sinovac Biotech.

Фото з сайту sky.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-