Вступна кампанія 2021 для абітурієнтів з окупованих територій – інструкція

Вступна кампанія 2021 для абітурієнтів з окупованих територій – інструкція

Фото
Укрінформ
Міністерство освіти і науки оприлюднило покрокову інструкцію для вступників з тимчасово окупованих територій Криму, Донецької та Луганської областей у 2021 році.

Як передає Укрінформ, інструкцію розміщено в розділі «Покрокова інструкція вступникам з тимчасово окупованих територій – 2021 рік» на сайті МОН.

Ідеться про здобуття вищої, фахової передвищої та професійної (професійно-технічної) освіти в Україні для вступників, які проживали та навчалися на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей, населених пунктів на лінії зіткнення.

Читайте також: Дев'ять вишів приймають абітурієнтів з ТОТ на підготовчі курси

«З початку війни 8 225 дітей з тимчасово окупованих територій вступили до університетів через освітні центри «Донбас-Україна» та «Крим-Україна». Ми продовжуємо надавати право на освіту кожній дитині з непідконтрольних Україні територій. Ми хочемо, щоб молодь обирала для навчання українські заклади вищої освіти», – заявив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Цьогоріч освітні центри «Донбас-Україна» та «Крим-Україна» працюватимуть з 7 червня до 24 вересня.

"Якщо абітурієнтові не вдалося вступити до ЗВО або ЗФПО на бюджетну форму навчання, є можливість переведення з контрактної форми навчання на бюджетну. Також можна вступити через освітні центри на бюджетну форму навчання до закладів професійної (професійно-технічної) освіти", - повідомили у МОН.

Читайте також: В Міносвіти назвали найпопулярніші напрямки у ВНЗ серед абітурієнтів з окупованих територій

У 2021 році, як і в попередні роки, у наказах про зарахування (з метою безпеки вступників) прізвища вступників шифруватимуться. Є можливість вступати лише через один освітній центр (до 5 заяв) у межах квоти-2.

Більш детальна інформація – за телефоном Урядової гарячої лінії з питань освіти для осіб, місцем проживання яких є тимчасово окуповані території. У робочі дні – з 9:00 до 18:00. Телефон: (0-800-504-425).

Як повідомляв Укрінформ, для організації вступу до закладів вищої, фахової передвищої та професійної (професійно-технічної) освіти через освітні центри «Донбас-Україна» та «Крим-Україна» затверджений новий порядок прийому осіб, які проживають на тимчасово окупованих територіях Криму і Донецької та Луганської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-