МЗС Канади готується до перемовин з Іраном про відшкодування за збиття PS752

МЗС Канади готується до перемовин з Іраном про відшкодування за збиття PS752

Укрінформ
У канадському МЗС створили посаду старшого радника з питань катастрофи літака МАУ в Ірані.

Як повідомляє Укрінформ, про це заявили у МЗС Канади.

“Міністр закордонних справ Канади Марк Гарно оголосив, що Паям Ахаван, старший науковий співробітник коледжу Масі та поважний запрошений професор університету Торонто приєднається до МЗС як старший радник з питання реагування міністерства на трагедію літака МАУ рейсу PS752”, - йдеться у пресрелізі.

Читайте також: Канадський суд визнав терактом збиття літака МАУ Іраном

Зазначається, що новопризначений старший радник “надаватиме поради щодо усіх питань, які стосуються рейсу PS752, особливо юридичної підготовки команди МЗС до майбутніх міждержавних перемовин з Іраном стосовно відшкодувань й інших можливих дій”.

“Уряд Канади рішуче налаштований домогтися прозорості, підзвітності та справедливості для жертв цієї трагедії, їх родичів та усіх канадців”, - зазначили у МЗС.

Читайте також: Родичі загиблих в катастрофі літака МАУ в Ірані мають право знати імена засуджених – Єнін

Як повідомляв Укрінформу, у березні минулого року Джастін Трюдо призначив колишнього міністра громадської безпеки Канади Ральфа Гудейла своїм спецрадником з питань катастрофи літака МАУ в Ірані. Під час перебування на посаді спецрадник підготував звіт щодо трагедії, в якому погодинно описав реакцію уряду Канади на інформацію про збиття поблизу Тегерана пасажирського літака й поставив ряд запитань, на які мала відповісти іранська сторона. Минулого місяця Гудейл був призначений послом Канади у Великобританії та покинув свою посаду спецрадника.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-