Родичі загиблих в катастрофі літака МАУ в Ірані мають право знати імена засуджених – Єнін

Родичі загиблих в катастрофі літака МАУ в Ірані мають право знати імена засуджених – Єнін

Укрінформ
Родичі загиблих в авіакатастрофі літака МАУ в Ірані мають право знати імена засуджених осіб й обставини цієї трагедії.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю Укрінформу сказав заступник міністра закордонних справ Євгеній Єнін.

“Розслідування відбувається по двох треках: авіаційному і кримінальному. Авіаційне розслідування вже завершене, Іран опублікував за його результатами фінальний звіт. Він низької якості, містить багато маніпулятивних висновків та непідтвердженої інформації. Не тільки Україна, а й Канада виступила з жорсткою критикою Ірану. На кримінальному треці – прогрес не такий очевидний. Іран заявляє про засудження 10 осіб, однак я переконаний, що родичі загиблих мають право знати їх імена й обставини трагедії. Компенсація та інші форми реституції є предметом переговорів, які ми ведемо з Іраном”, - сказав він.

Єнін також зазначив, що Росія, на відміну від Ірану, не знайшла у собі сміливості визнати свою вину за збиття МН17.

Читайте також: Суд у справі МН17 вважає записи розмов бойовиків важливим доказом

“Ми віддаємо належне за це Ірану. Це ознака сильної держави. Росія ж і досі, після того, як було доведено стільки фактів, визначено – з якої військової частини який саме "Бук" і яким саме шляхом був незаконно доставлений на нашу територію, вперто продовжує заперечувати очевидне, продовжує топити всіх у своїй неприхованій інформаційній брехні та маніпуляціях. А ще схожим є горе, що прийшло у родини загиблих. Ніякі компенсації не зможуть повернути життя людей. Тому основною метою всіх наших дій є забезпечення справедливості”, - наголосив урядовець.

Як повідомляв Укрінформ, літак авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України", що виконував рейс PS-752 за маршрутом Тегеран-Київ, зазнав катастрофи в Ірані 8 січня 2020 року. На борту перебували громадяни шести країн: Ірану, Канади, України, Швеції, Афганістану та Великої Британії. Всі 176 людей, які були в літаку, загинули, серед них 11 українців.

Читайте також: МН17: родичі жертв вимагають компенсації у бойовиків

Іранська влада після кількох днів заперечень визнала, що український літак був збитий зенітно-ракетним комплексом протиповітряної оборони.

6 квітня нинішнього року прокуратура Ірану висунула обвинувачення 10 посадовцям у зв'язку зі збиттям літака МАУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-