Запровадження е-лікарняних виходить на фінішну пряму - ОП

Запровадження е-лікарняних виходить на фінішну пряму - ОП

Укрінформ
Цифровізація системи охорони здоров'я в Україні наразі отримала найвищий пріоритет і перебуває на рівні з іншими цивілізованими та розвиненими країнами.

Про це розповіла заступник керівника Офісу Президента Юлія Соколовська на форумі "Україна 30. Цифровізація", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Діджиталізації системи охорони здоров'я отримала найвищий пріоритет наразі і багато ресурсів були спрямовані саме на розвиток діджитал системи охорони здоров'я. Якщо ми навіть подивимося на ЄС, там створена нова агенція з 1 квітня 2021 року, яка займається саме питаннями діджиталізації системи охорони здоров'я в ЄС, тому це тенденція всього світу, і мені приємно говорити, що ми як країни абсолютно в тренді, абсолютно йдемо в ногу з усіма цивілізованими і розвиненими країнами", - сказала Соколовська.

Водночас вона зауважила, що Україна зайшла в період пандемії COVID-19 досить підготовленою, оскільки, за її словами, у нас більше чотирьох років розвивається електронна система охорони здоров'я, розвиваються інші системи у сфері громадського здоров'я, закупівлі ліків.

Читайте також: Комітет Ради схвалив законопроєкт про страхові COVID-виплати медикам

"Тому насправді ми як країна досить хорошу мали основу для розвитку тих сервісів, які розвиваємо в період COVID", - пояснила заступник очільника ОП.

Вона також проінформувала, що нині спільно з урядом йде робота над запровадженням електронних листів непрацездатності (лікарняних), яка незабаром має вийти "на фінішну пряму".

Читайте також: Чи побачимо ми українські ліки від ковіду й раку?

Крім того, Соколовська зазначила, що "зовсім скоро ми дійдемо" до запровадження "реабілітаційного модуля" в електронній системі охорони здоров'я.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство охорони здоров'я планує цього року запровадити електронний кабінет пацієнта, електронний лікарняний і ще близько 30 проєктів у сфері цифровізації. Також МОЗ направило до Кабінету Міністрів проєкт розпорядження про схвалення плану заходів щодо реалізації концепції розвитку системи електронного здоров'я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-