Літак Нацгвардії залучили для термінової доставки донорських органів

Літак Нацгвардії залучили для термінової доставки донорських органів

Фото, відео
Укрінформ
Авіація Нацгвардії та поліцейські сприяли терміновому транспортуванню донорських органів із Запоріжжя до Києва.

Як передає Укрінформ, у Запоріжжі жінка померла від інсульту, але родичі загиблої дозволили трансплантацію певних органів, завдяки яким вдасться врятувати три інших життя, повідомляє пресслужба МВС.

«Було прийнято рішення здійснити переліт літаком Нацгвардії, аби якнайшвидше транспортувати лікарів зі столиці до Запоріжжя. Там вони отримають донорські органи і повернуться до Києва. Коли операція з вилучення донорських органів буде завершена, відлік піде на години. Не можна втрачати час, адже на ці органи вже очікують реципієнти», – сказав заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, присутній в аеропорту під час відправки бригади медиків із «Охматдиту» та Національного інституту хірургії та трансплантології імені Шалімова.

Він додав, що це друга трансплантація нирки дитині від померлого донора. Раніше трансплантації дітям в Україні робилися тільки від їх рідних, але це було можливо не завжди через біологічну несумісність.

Читайте також: У Києві провели родинну трансплантацію кісткового мозку дорослому

У Запоріжжі буде здійснено трансплантацію нирки, а у Києві 11-річному хлопчикові пересадять нирку, а також печінку для жінки, в якої діагностовано цироз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-